Petnaest lokalnih tvrtki zainteresirano za Etine strojeve

I nebo je danas plakalo nad Etom
(FOTO: Vjeran Blašković)

28.03.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 4451

Radnici požeške ETE, oni koji su još ostali raditi u toj firmi koja je u fazi likvidacije, imali su danas u 10 sati priliku licitirati za kupnju namještaja i sitnog inventara te tvrtke. Prvi je to korak koji se provodi u Eti glede rasprodaje onoga što je u toj firmi ostalo. Radnici su pod otkaznim rokovima, a sutra će se odlučiti i kada će biti licitacija za ono najvrjednije u Eti, a to su specijalni strojevi za proizvodnju električnih grijaćih elemenata. Licitacija strojeva vjerojatno će biti održana sljedećeg tjedna.

Kako saznajemo, interes za strojeve pokazalo je 15 tvrtki isključivo s područja požeško-slavonske županije. U cijeloj priči to je pozitivan moment jer će lokalne tvrtke povećati kvalitetu strojeva koje imaju, a za nadati se kako će one koje otkupe najsloženije strojeve i zapošljavati nove radnike.

Od likvidatora tvrtke Davora Novaka doznajemo kako će se tijekom tjedna u Požegi sastati sa županom Marijanom Aladrovićem i gradonačelnikom Požege Zdravkom Ronkom.


Požeška Eta, nekadašnji je pogon Končara kojeg je početkom devedesetih godina kupio njemački koncern Ego te dao na upravljanje slovenskoj tvrtki slične branše, čiji je Ego također vlasnik. Šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća bio je to jedan od tri najveća Končareva pogona. Sredinom devedesetih Eta je zapošljavala petstotinjak radnika.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI