Oporbena petorka upozorava na kršenje odredbi Poslovnika

Općina Jakšić
(FOTO: M.M.)

07.10.2017. | M.R./Z.B.
Pregleda: 8808

Na netom održanoj sjednici Općinskog vijeća dogodio se teži propust Predsjednika Općinskog vijeća na što je kanila upozoriti Oporbena petorka zatraživši povredu Poslovnika .No grubim ušutkavanjem od strane Predsjednika gsp. Oreškog njezin predstavnik gsp. Raguž nije dobio prigodu da izrazi svoje demokratsko pravo na što ima pravo po Poslovniku.

Da je predsjednik OV gsp. Oreški bio tolerantniji i nepristraniji dozvolio bi iznošenje razloga povrede Poslovnika u čl.17 koji kaže da na prvoj sjednici Općinskog vijeća načelnik i njegov zamjenik polažu prisegu ispred Općinskog vijeća te na taj način dobivaju legalitet i legitimitet svoga izbora.

Nameće se pitanje, (koje je Oporbena petorka već uputila Uredu državne uprave kao i Ministarstvu uprave ) ako je obveza Općinskog vijećnika polaganje prisege kako bi postao punopravni netom izabrani vijećnik ne odnosi li se jednako tako i kada su u pitanju načelnik i njegov zamjenik?


Oporbena petorka iščekuje promtni odgovor jer se u pitanje može dovesti legitimitet same održane sjednice Općinskog vijeća.


Kada je u pitanju postupanje predsjednika OV može se možda ublažiti stav pa kazati da je još svjež,neiskusan no uočljivo je njegovo vidno nesnalaženje i pogubljenost u pojedinim trenucima odnosno podilaženje načelniku i vijećnicima HDZ-e no načelnik je iskusan te se ne može govoriti o previdu kada je u pitanju propust davanja prisege i kršenje Poslovničke odredbe.

Možda je uzrok načelikovo pretjerano uzrujavanje i koncentriranje za njega ovoga puta "životno bitne točke" a to je proguravanje prihvaćanja odluke o prodaji dvije parcele unutar tzv Gospodarske zone .Toliko je ustrajao da OV izglasa odluku usprkos činjenicama Oporbene petorke koje su bile živuće i nepobitne.Prijedlog da dva ponuđača ("investitora") osobno dođu na slijedeću sjednicu Vijeća i odgovore na dvojbena pitanja su ga toliko ražestila da je skoro zaplakao od muke uz tvrdnju " pa zar da ja njih dovlačim ovdje", do izjave "da njemu OV neće stvarati probleme".Takav podcijenjivački stav naspram OV ostavlja dojam da iza kupnje ta dva zemljišta stoji osobno gsp. Kovačević?Sjetimo se a bilo je to ne tako davno kod prodaje Državnog zemljišta gdje se gsp. Kovačević pojavljivao u trostrukoj ulozi,kao predsjednik Povjerenstva,načelnik i kupac.Od tada postoje repovi koji se i dan danas povlače po sudovima.

Toliko gsp. Kovačević nastoji ignorirati OV da nije smatrao potrebitim na samoj sjednici upoznati nazočne vijećnike da je u netom završenom natječaju za pročelnicu JUO Općine primljena gđa Nikolina Gazilj iz Požege.Ističemo da je bilo iznimno kvalitetnih kandidata i sa područja Općine no izbor gsp. Kovačevića je pao na osobu koja će putovati iz Požege a što će povećati i obujam troškovne strane proračuna.

Kako će postupiti gsp. Kovačević kada uskoro smijenjena bivša pročelnica gđa. Kovačić dobije pravomoćnu presudu Upravnog suda o povratku na posao kao pročelnice? Tko će tada biti odgovoran za ne baš mali novčani iznos što će ga Općina morati isplatiti imenovanoj zbog protuzakonitih donesenih akata protiv nje?Te na koncu tada ćemo biti jedina Općina sa dvije pročelnice u isto vrijeme no mi smo sredina kojoj to neće biti ništa novo jer smo svojevremeno imali i dva ravnatelja Osnovne škole.

S poštovanjem,

Oporbena petorka Općine Jakšić


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI