Završnica mobilnosti Međunarodnog projekta ¨BookPals¨

Book Plas projekt
(FOTO: M.B.)

06.10.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 2287

Ekonomska škola Požega je od 2. do 6. listopada bila domaćin međunarodnom projektu Erasmus "Book Pals", a danas su u Gradskom kazalištu Požega javnost upoznali s aktivnostima koje projekt pruža.








Svim prisutnima obratila se i ravnateljica Ekonomske škole Požega Marinka Parac te se zahvalila kolegama i učenicima s Cipra, iz Turske, Portugala, Poljske i Mađarske na dolasku u Požegu. "Nadam se da ste se uz aktivan rad uspjeli i družiti te upoznati i osjetiti gostoprimstvo i toplinu domaćina", rekla je ravnateljica Parac.








"Riječ je Erasmus+ projektu suradnje za inovacije i razmjenu dobre prakse u školama diljem Europe​. Osnovne su teme ovog projekta poticanje čitalačkih aktivnosti učenika, ovladavanje pismenostima 21. stoljeća (učenici i nastavnici) i usvajanje novih nastavnih metoda (nastavnici). Partneri su srednje škole iz Cipra, Mađarske, Poljsku, Portugala, Turske i naša, a ciljana su skupina učenici 16-19 godina i nastavnici općeobrazovnih predmeta. Projekt traje dvije školske godine, tijekom kojih planiramo odraditi niz zajedničkih aktivnosti usmjerenih ostvarivanju zadanih ciljeva, kao i posjetiti sve škole uključene u projekt. Trenutno smo u drugoj godini projekta, a ugošćujemo 4. mobilnost. U prvoj godini posjetili smo škole partnere u Mađarskoj, Poljskoj i na Cipru", rekla je Lidia Gerstman.







"U Galeriji Ciraki je pripremljena izložba koja pokazuje dosadašnje obilnosti i treninge za nastavnike i učenike u projektu "Book Pals" iz svih zemalja gdje se mobilnost odvijala. U kazalištu ćemo imati predstave, nakon kojih će publika imati priliku glasati za najbolju predstavu koja će dobiti nagradu. Pred nama je još projekt u Portugalu u ožujku iduće godine te u Turskoj zavšnica projekta", rekla je profesorica engleskog jezika na Ekonomskoj školi Jelena Kovačević.























Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI