U Požegi obilježen Svjetski dan hodanja i Svjetski dan srca

Svjetski dan hodanja i Svjetski dan srca
(FOTO: 034portal)

05.10.2017. | A.M.
Pregleda: 5728

Svjetski dan hodanja i Svjetski dan srca tradicionalno se obilježava svake godine, prvi vikend u mjesecu listopadu. Kao i prošle godine, i ove godine je Zavod za javno zdravstvo Požega u pješačkoj zoni u Požegi održao obilježavanje ove dvije komponente.

"Danas obilježavamo Svjetski dan srca pod sloganom "Podijelimo energiju". Ovim sloganom pozivamo pojedince i obitelji da svoja saznanja o bolesti srca podijele s drugima kako bi unaprijedili zdravlje srca." rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požega Mato Matijević.





Darko Puljašić kao dugogodišnji ravnatelj Doma Zdravlja, a sada u funkciji gradonačelnika, kaže kako je uvijek odlično surađivao s HZJZ te da Grad Požega svakako podržava ovakve akcije i projekte te se nada da će Požega biti zdravi grad jer mi sami moramo brinuti o svome zdravlju da bi mogli uživati u svim ostalim blagodatima.





"Uz akciju organiziranog hodanja, planirano je dodatno obogatiti ponudu aktivnosti za sve stanovnike, a na prvom mjestu djecu i roditelje kroz komponentu Nacionalnog programa "Živjeti zdravo" - Volonteri u parku. U prethodno dogovorenim terminima na Rekreaciji će se jednom tjedno organizirati zabavne aktivnosti za djecu (i roditelje) te će sadržaji biti potpuno besplatni za korisnike. Termini i aktivnosti uskoro će biti dostupni na web stranicama Grada Požege, Turističke zajednice Grada Požege i Zavoda za javno zdravstvo. Nadamo se da će naši sugrađani prepoznati vrijednost ovih inicijativa svjesni pozitivnih učinaka tjelesne aktivnosti i boravka na otvorenom na vlastito zdravlje i zdravlje djece. Svjetska kardiološka federacija svake nas godine poziva na brigu o vlastitom srcu obilježavanjem Svjetskog dana srca. Svake se godine Svjetskoj kardiološkoj federaciji u borbi za zdravo srce priključuju Hrvatsko kardiološko društvo, Zaklada Hrvatska kuća srca, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, te županijski Zavodi za javno zdravstvo, među kojima i naš Zavod", rekla je Jasmina Kovačević, dr.med., spec. javnog zdravstva, univ.mag.sanit.publ.




Ove se godine Svjetski dan srca obilježava pod sloganom "Podijelite energiju". Poziva nas se da podijelimo tajnu o načinu pokretanja energije svoga srca i nadahnemo druge da se brinu o zdravlju srca




"Kardiovaskularne su bolesti svjetski ubojica broj jedan, a sukladno tome i u našoj županiji svake godine više od polovice ljudi umire zbog bolesti kardiovaskularnog sustava. Dobra vijest jest da se mnoge kardiovaskularne bolesti mogu spriječiti uvođenjem samo nekoliko jednostavnih dnevnih promjena, kao što je zdrava prehrana, izbjegavanje alkohola, više tjelovježbe i prestanak pušenja. Dakle, ako niste već, prigodom Svjetskoga dana srca čvrsto odlučite krenuti u akciju, kako biste Vi i Vaša obitelj sačuvali i učinili Vaše srce zdravim i tako ostvarili trajni boljitak za Vaše zdravlje", govori Jasmina Kovačević.















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI