U Požegi počinje tečaj Mindfulness- puna svjesnost

Barica Urh
(FOTO: Aleksandar Grlić)

05.10.2017. | B.U.
Pregleda: 2890

Udruga Zajednica - stručnost i multidisciplinarnost (www.zajednica.com.hr) i Agencija za psihologijske usluge "MOZAIK" (http://www.mozaik-psihologija.hr/) organiziraju tečaj Mindfulness- puna svjesnost.

Mindfulness/puna svjesnost je mentalni trening osvješćivanja trenutnog iskustva bez kritiziranja samog sebe. Time se stječu nove mentalne navike i novi uvidi. Znanstvena istraživanja na vodećim sveučilištima svijeta potvrđuju izuzetne efekte treninga: smanjen osjećaj zabrinutosti, stresa i napetosti, poboljšano održavanje pažnje, bolju regulaciju čuvstava i stabilniji osjećaj dobrog raspoloženja. Zbog dokazanih pozitivnih efekata treninzi pune svjesnosti obilno se provode u praksi u poslovnom svijetu, obrazovanju, zdravstvu, penalnom sustavu i drugdje. Više informacija o punoj svjesnosti na www.zajednica.com.hr.

Na Praktikumu mindfulness - puna svjesnost uči se u maloj grupi do 12 sudionika kroz 8 + 1 susreta u trajanju od 2 sata, jednom tjedno. Susreti pokrivaju četiri tematske cjeline.


Na svakom susretu dobivate nove informacije o mindfulnessu - punoj svjesnosti, iskušavate nove vježbe i meditacije te razmjenjujete iskustva. Između susreta vježbate kod kuće uz pomoć pisanog materijala i snimljenih meditacija, a moguć je i kontakt s voditeljicom putem e-maila.


Dva mjeseca nakon osmog susreta organiziramo završni susret na kojem razmjenjujemo iskustva o primjeni pune svjesnosti u svakodnevici i na kraju slijedi podjela potvrdnica - 08.02.2018. Po završetku tečaja ćete imati vlastiti plan kako naučeno uklopiti u svoj svakodnevni život, što znači da će sve naučeno postati alat za vašu doživotnu primjenu. Kad se jednom nauči, vježbati se može kod kuće ležeći u krevetu ili sjedeći u nekom svom mirnom kutku, na poslu u kancelariji ili usred sastanka, vozeći se u vlaku ili autobusu, šetajući, obavljajući kućanske poslove... Kad jednom naučite kako vježbati, sami određujete gdje, kada i koliko dugo ćete vježbati.

Cijena programa je 1.500,00 kn, plativo u tri mjesečne rate tijekom trajanja tečaja (listopad – studeni – prosinac).

Raspored predavanja:

12.10.; 19.10.; 26.10.; 30.10.; 06.11.; 16.11.; 23.11.; 30.11.2017.

Završni susret: 08.02.2018.

Vrijeme održavanja: od 18,00 do 20,00 h

Mjesto održavanja: Agencija za psihologijske usluge "MOZAIK", Matije Gupca 12, Požega


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI