Koordinacija župana s gradonačelnicima, načelnicima i gospodarstvenicima

(Ilustracija)
(FOTO: M.M.)

03.10.2017. | M.M.
Pregleda: 5289

Župan Tomašević, odnosno dožupan Jakopović danas je održao koordinaciju s gradonačelnicima, načelnicima i gospodarstvenicima u Županijskoj gospodarskoj komori gdje su se na dnevnom redu našle tri točke. Prva točka dnevnog reda bila je Problematika prijevoza učenika, druga točka Spomenik braniteljima na Papuku i treća točka dnevnog reda Prezentacija programa Udruge Požežana .

Po pitanju prve točke dnevnog reda rješenje se nije pronašlo ali se za sada zaključilo pošto Autoprometno poduzeće Požega poskupljuje mjesečne karte do 10% traži se rješenje da to ne ide na teret roditelja i učenika.

"Nakon dužeg prezentiranja i razgovaranja do univerzalnog rješenja nismo došli , pa smo se odlučili da listopad za sada ostane kako je i zamišljeno , a onda ćemo ponaosob vidjeti za svaki grad i općinu na koji način sufinancirati i pomoći prijevozu učenika.


Mi kao županija razmišljamo pomoći s 3% financiranja iako znamo da nisu nešto značajna i velika sredstva ali za naš proračun jesu i zapravo bi s tim pokazali i dokazali da vodim brigu i o učenicima i roditeljima." - rekao je dožupan Jakopović





Projekt kojega je županija prezentirala javnosti , a to je podizanje spomenika poginulim braniteljima na Papuku dobio je samo pozitivne reakcije. Investiciju vrijednu 400 tisuća kuna financirat će Županija, Općine, Gradovi i Ministarstvo branitelja.

U spomen poginulim braniteljima postavit će se 11 inox cijevi raspoređeni onako kako su i poginuli branitelji pronađeni, cijevi će biti postavite tako što će se na vrhu ljuljati oko 40 centimetara odnosno kako vjetar bude puhao te proizvoditi određene zvukove koji će davati posebnost.

Ovdje moram napomenuti kako je gospodin Rusan iz Zagreba radio cijeli projekt te ga naplatio jednu kunu, a radovi započinju već sutra te će biti gotovi do 02.prosinca kada je i otvorenje spomenika.

Treća točka nije završila ali više informacija o ishodu same točke dnevnog reda imat ćemo u studenom na sljedećoj koordinaciji." - zaključio je dožupan Jakopović


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI