Dječji tjedan i u pleterničkim selima?

Djeca u B. Drenovcu
(FOTO: F.M.)

03.10.2017. | F. Memedović
Pregleda: 2452

Za mali grad kao što je Pleternica pohvalno je što je to i Grad prijatelj djece, koje je na žalost u našoj domovina , pa tako i u Pleternici kao i na cijelom njenom području , svake godine sve manje. Stvarna je to i tužna demografska slika, koja ima svoje uzroke, bez obzira na to što se neki iščuđavaju, što nas je to zadesilo, a sebe obično ne vide kao moguće krivce koji su svojim djelovanjem kroz razne politike, koje su prema sebi i prema svojoj koristi kreirali, upravo zaboravili na ono najvažnije, a to je budućnost koja će s njima ma ili bez njih doći, a koja bez današnje djece koja bi trebala biti suvremenici te budućnost , neće imati baš nekog velikog smisla i sadržaja.

Da se bar malo na ovakav način u Gradu Pleternici ne razmišlja, dokaz je i status Grada prijatelja djece , u kojem će se i ove godine kao i svake do sada , održati ,,Dječji tjedan" s različitim programima i sadržajima koji su najavljeni i koji će se događati isključivo u prostorima i na području samo grada Pleternici .

Grad Pleternica , kao upravno središte, u svom sastavu ima i tridesetak manjih i većih sela i naselja, pa s obzirom na tu činjenicu, možda ne bi bilo loše da organizatori ,, Dječjeg tjedna " razmisle o disperziji ovih događanja bar prema onim selima u kojima JOŠ UVIJEK postoje i djeluju Područne škole koje imaju bar minimalne uvjete za organizaciju raznih igraonica, kazališnih i lutkarskih predstave, projekcija, ili nekih drugih sadržaje prilagođeni djeci školskog i pred školskog uzrasta. Ako se svi ovi i ovakvi sadržaji budu samo događali u Gradu Pletenici, većina djece pleterničkog kraja neće niti znati da je njihov grad, Grad prijatelj djece i da se u njemu održava ,,Dječji tjedan".


I zato Pleternica kao Grad prijatelj djece, treba i mora biti i prijatelj sve djece na svom području, jer sva djeca moraju imati jednake uvjete i pravo na pristupe sadržajima koje njihovo odrastanje obogaćuje i izgrađuje, ne smiju imati osjećaj manje vrijednima, samo zato što su rođeni u Ratkovici, Gradcu, Zagrađu ili Drenovcu.


Tekst i foto: Franjo Memedović



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI