Kaufland je sutra zatvoren, razlog razveselio radnike

Kaufland Požega
(FOTO: Google)

02.10.2017. | M.B./Tportal.hr
Pregleda: 19988

Trgovine Kauflanda u Hrvatskoj će u utorak biti zatvorene. Uprava ovoga trgovačkog lanca prvi put će na jednom mjestu okupiti oko 3500 zaposlenika iz svih trgovina te centralnog skladišta i same centrale kako bi proslavili takozvani Dan zaposlenih.

Svi zaposlenici Kauflanda Hrvatska toga će dana imati plaćeni slobodan dan, a trgovine će biti zatvorene, izvijestila je Uprava Kauflanda Hrvatska na svojim službenim web stranicama. Vrata se kupcima po redovnom radnom vremenu otvaraju u srijedu 4. listopada.

Za ovakvu vrstu proslave u Kauflandu su se odlučili prvi put nakon njihova dolaska i osnutka u Hrvatskoj, 2001. godine. Plaćeni slobodan dan stigao je nedugo nakon vijesti o povećanju prosječne plaće za 11,3 posto u odnosu na dosadašnje isplate za 3500 radnika na nerukovodećim položajima. Prosječna plaća, prema podacima Državnoga zavoda za statistiku, u sektoru trgovine iznosi 6.035 kuna bruto, a Kaufland Hrvatska će isplaćivati preko 20 posto više u odnosu na prosjek u ovom sektoru.


`Prilikom donošenja odluke usredotočili smo se na djelatnike na nerukovodećim pozicijama koji su zaposleni u poslovnicama, centrali i skladištu. Smatramo da su najvažnije bile promjene upravo za ove pozicije, a ne primjerice menadžment`, objasnio je razloge takvoga poslovnog poteza nedavno Vladimir Tomka, predsjednik Uprave Kauflanda Hrvatska.


Kaufland nije jedini trgovački lanac koji se odlučio za ovakav način proslave u Hrvatskoj. Slično je već napravio i Lidl te je svoj Dan zaposlenih obilježio 21. travnja, kada su zaposlenike nagradili slobodnim danom i zatvorenim prodavaonicama.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI