Saborski odbor za poljoprivredu o upravljanju vodama i financiranju vodnog gospodarstva

Naslov slike
(FOTO: 034 portal)

02.10.2017. | pszupanija.hr
Pregleda: 2022

Odbor za poljoprivredu Hrvatskoga sabora održao je svoju 24. tematsku sjednicu u četvrtak, 28. rujna, a raspravljalo se o upravljanju vodama i financiranju vodnog gospodarstva u Republici Hrvatskoj.

Godišnje izvješće Zavoda za javno zdravstvo za 2016. godinu pokazalo je da su gubici u vodoopskrbnom sustavu 41 posto, što, upozoravaju iz Hrvatskih voda, nije neuobičajeno ni u drugim europskim zemljama. Rješenje ovog problema, odnosno smanjenje gubitka vode, nije samo u izgradnji novih mreža, već i u pravilnom saniranju starih vodoopskrbnih mreža.

Sjednici su prisustvovali predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva zdravstva, članovi Upravnog vijeća Hrvatskih voda, predstavnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te predstavnici jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Ispred Hrvatske zajednice županija prisutnima se obratio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević: "Dolazim iz županije koja se može pohvaliti dobrom suradnjom s javnim zdravstvom i Hrvatskim vodama, ali i dobrom vodoopskrbnom mrežom. Što se tiče ostalih županija, moram naglasiti da su izazovi uvijek pred nama, svjesni smo problema u održavanju i monitoringu vodoopskrbnog sustava, no to je bitna stavka svakog županijskog proračuna."



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI