Kempfovci uspješno završili 3. mobilnost projekta Math is life

Erasmus+ projekat
(FOTO: M.M.)

02.10.2017. | M.M./OŠ Julija Kempfa
Pregleda: 1705

Sudionici Erasmus+ projekta Math is life, protekli su tjedan nastavili s realizacijom utvrđenih zadataka i ciljeva kroz matematičku radionicu Matematika je zabavna. U radionici su, u rješavanju zabavnih, ali i zahtjevnih matematičkih zadataka, sudjelovali i nastavnici i učenici. Održana je u utorak, 26. rujna, u OŠ Julija Kempfa, a vodile su je učiteljice Marija Rabić, Ivana Jukić-Matijević, Nina Horvat i Silva Mihalj Živković.

Istoga dana, u školi je održana i radionica izrade i ukrašavanja licitarskoga srca, tradicionalnoga hrvatskog suvenira uvrštenoga na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine, pod vodstvom Viktorije Oslaković, vlasnice obrta iz Samobora, nakon čega je uslijedilo razgledavanje Požege.





"Budući da se 26.9. obilježava Međunarodni dan jezika kojega mi redovito obilježavamo u našoj školi pod vodstvom učiteljice engleskog jezika Jasmine Radović Jakovljević, ove smo godine imali priliku uključiti u radionicu i turske, litvanske i slovačke profesore koji su učili naše đake, na obostrano veselje i zadovoljstvo." - rekli su iz OŠ Julija Kempfa





Srijeda, 27. rujna, bila je rezervirana za obilazak Parka prirode Papuk, izletišta Jankovac. Osim obilaska ovoga dragulja prirodne baštine, učenici su sudjelovali u radionicama Matematika u orijentaciji i Geochaching-suvremenoj inačici lova na blago. Radionice su organizirane u suradnji s djelatnicima Javne ustanove Parka prirode Papuk, Miroslavom Mesićem i Goranom Pavićem.Time je kraju priveden dio susreta u Požegi, uz druženje svih nastavnika, učenika i roditelja. Na završnoj su večeri razmijenjeni prigodni pokloni, ali i riječi zadovoljstva svime učinjenim i viđenim, kao i poziv za novo druženje na sljedećem susretu sudionika projekta, planiranim za svibanj 2018. U Slovačkoj.

Tijekom pretposljednjeg i posljednjeg dana mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta, domaćini su isplanirali upoznavanje ljepota i znamenitosti Hrvatske.




U ranim jutarnjim satima u četvrtak, 28. rujna, svi članovi litvanskog, slovačkog i turskog tima, a u pratnji dijela hrvatskog tima (7 nastavnika i 6 učenika), uputili su se prema Smiljanu-rodnom mjestu velikog znanstvenika i vizionara Nikole Tesle. Ondje su obišli njegovu rodnu kuću, crkvu i laboratorij koji se nalazi u sklopu imanja. Uz stručno vođenje na engleskom jeziku, gosti su mogli proširiti svoje znanje o tom iznimnom čovjeku, gledajući film o njegovu životu i radu, sudjelujući u pokusima, ali i doživjeti autentičan prostor s kojega je potekao jedan od najistaknutijih umova u ljudskoj povijesti.

"Nakon ručka u Gospiću, uputili smo se u Zadar gdje smo, također uz stručnog vodiča obišli Trg Pet bunara, crkvu sv. Anastazije, crkvu sv. Simona, crkvu sv. Donata, poznate Morske orgulje i jedinstveni Pozdrav suncu. Sve ove lokacije detaljno su objašnjene našim gostima koji nisu krili oduševljenje hrvatskom obalom. Imali su priliku uživati u jednom od najljepših zalazaka sunca i opustiti se za vrijeme šetnje gradom.




U petak, 29. rujna, obišli smo u Nacionalni park Krka. Ondje su naši gosti imali priliku uživati u vožnji brodom kroz Nacionalni park i obići ga pješice, što im se posebno svidjelo. Nakon obilaska gosti su prokomentirali iznimnu raznolikost Hrvatske jer su uočili ravnice Slavonije, planine Gorskoga kotara i posebnost Dalmacije. Zanimalo ih je koliko često posjećujemo obalu, a naš je odgovor bio-ne onoliko često koliko bismo htjeli." - rekli su domaćini

Sljedeće im je odredište bio grad Šibenik gdje smo ručali i kratko prošetali gradom.

Oko 19 sati krenuli su prema Velikoj Gorici gdje je tim iz Litve prenoćio, dok se turski i slovački tim autobusom uputio prema Budimpešti odakle je turski tim nastavio putovanje zrakoplovom.

"Oprostili smo se s našim gostima i prijateljima u vedrom i pozitivnom raspoloženju, dogovarajući nove susrete, a učenici su se rastali u suzama, čemu često svjedočimo prilikom mobilnosti. Izuzetno smo zadovoljni ovim zajedničkim radnim tjednom, mi kao domaćini, a sigurni smo da su sretni i zadovoljni i naši gosti. Osim mnogobrojnih matematičkih radionica, razmijenili smo praktična iskustva sa sustručnjacima, povećali svoje jezične sposobnosti i dostojno predstavili svoju školu, grad i državu". Dodali su domaćini za kraj







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI