¨Na žalost, za tuču na utakmici krive su obje strane, čudi me reakcija gradonačelnice Pleternice koja očito ne zna cijelu priču¨

Vatroslav Stojanović
(FOTO: ebrod.net)

01.10.2017. | ebrod.net
Pregleda: 8845

Utakmica koju su jučer na stadionu u Slavonskom Brodu igrali kadeti NK Željezničara i NK Slavije iz Pleternice eskalirala je 4 minute prije kraja utakmice kod zastavice kornera kada su u sukob došla dvojica igrača domaćeg i gostujućeg kluba.- Suci na žalost nisu prekinuli utakmicu i dodijeli crvene kartone obojici nego su ostali po strani, treneri nisu dotrčali do igrača da ih rastave, a u cijelu situaciju umiješao se pomoćni trener NK Slavije koji je utrčao u teren i našeg igrača udario, ostala djeca iz našeg kluba su reagirala i počela se naguraviti i tući. Upali su u teren i roditelji i trenutku je nastao kaos.- rekao je Vatroslav Stojanović, predsjednik NK Željezničar.

- Situacija je ovo u kojoj su krivci obje strane, sami igrači, riječ je o mladićima 16 i 17 godina, oba trenera kao i suci koji su ih trebali rastaviti čim je došlo do naguravanja. Za svaku ovakvu situciju ne može biti kriva samo jedna strana. Utakmica je od samog početka bila "muška", puna tenzija, na rubu kartona. I sam sam bio na tribini i gledao. Strašno je to što se dogodilo i hvala Bogu da je dijete koje je dobilo udarac u glavu dobro. Policija je naravno bila i napravila zapisnik o svemu što se dogodilo, dijete je prevezeno u bolnicu i dobro je, na žalost dogodilo se to što se dogodilo i ponavljam da su krive obje strane. Čudi me da je gradonačelnica Pleternice koja uopće nije bila na utakmici reagirala na način da je javno objavila kako su na teren uletili navijači i brutalno napali djecu, bez da je spomenula bilo što drugo. Trebala je kontaktirati i policiju i nas u klubu prije nego je tako što javno objavila, pa bi saznala cijelu priču o ovom žalosnom događaju. Moram priznati da sam iznenađen takvom reakcijom. Ovakvu situaciju treba smirivati a ne podizati još veće tenzije. Priznajem sve skupa ovo je i žalosna situacija za nogomet. Bilo je tu svega, da ne spominjem i vrijeđanja, psovanja na kraju ta tuča…na žalost dogodilo se to što se dogodilo, a nije trebalo, i žalim što u spornom trenutku nitko nije reagirao kako je trebalo. Cirkus u nogometu traje već dugo, sve to spušta se i na samu djecu.- kazao nam je danas Stojanović.

Na svome fb profilu gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, jučer je objavila:" Najoštrije osuđujem nasilje koje se danas dogodilo na kadetskoj utakmici u Slavonskom Brodu. Utakmicu su igrali kadeti NK Slavija i NK Željezničar kad su pred kraj utakmice brutalno napadnuti igrači NK Slavije (djeca!!) od kojih su dvojica završila na hitnoj i prema informaciji koju imam jedno dijete ima potres mozga. Nevjerojatno je da na teren "ulete navijači" i brutalno napadnu djecu koja igraju i brane boje svoga kluba. Dokle smo kao društvo došli da su odrasli u stanju napasti dijete? Tko će za ovo odgovarati? Zahtjevam da institucije odrade svoj posao i da se ovakav događaj, kakav nikad nije zabilježen u 90-ogodišnjoj povijesti našeg kluba (a pitanje je je li ikad igdje), VIŠE NIKAD NE DOGODI!"



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI