Lipiku bod u Jakšiću, spektakl na rekreaciji

Nogomet
(FOTO: Josipa Maslač)

01.10.2017. | M.M./sportalo.com
Pregleda: 2797

Jučer su odigrana prva dva susreta 5. kola nakon kojih je Lipik ponovno ostao usamljen na vrhu, no ostao je po prvi puta u aktualnoj sezoni i bez pobjede tako da Dinamo sutra ima priliku osigurati si samostalno čekanje velikog derbija s pogledom s vrha koji je kažu daleko najljepši. Dvoboj Požege i Kaptola bio je sjajan, što drugo reći nakon prave golijade na tepihu požeške Rekreacije.

JAKŠIĆ – LIPIK  1:1

I jedni i drugi su u ovaj susret ušli vrlo motivirani, svatko je imao svoju računicu na na kraju nitko nije pretjerano zadovoljan ali niti nezadovoljan. Lipik je ostao neporažen u aktualnoj sezoni, odradili su još jedno teško gostovanje, dok je Jakšić uzeo bod protiv lidera. Prvo poluvrijeme je prošlo bez puno uzbuđenja, a onda je početkom nastavka proradio stroj za golove u plavom – Željko Parobek doveo je Jakšićane u vodstvo. Ubrzo su domaći ponovno svladali Zanettija, no taj pogodak nije priznat, a 20ak minuta prije kraja Josip Jozipović nakon prekida pogađa za konačnih 1:1.


- Mislim da je neregularno poništen naš drugi gol koji bi vjerojatno presudio utakmicu. Do gola nam Lipik nije niti jednom opalio po golu, po mom mišljenju niti taj prekršaj nije postojao. Inače utakmica je bila tvrda, čvrsta, puno nadmudrivanja gdje nije bilo puno šansi ni na jednoj strani iako smo ih mi nešto ipak imali. Gostima iz Lipika čestitam na fer i korektnoj utakmici, a svojim dečkima na zalaganju, htjenju i u konačnici dobroj partiji protiv kvalitetnog protivnika – komentar je Darija Pažina, trenera Jakšića.


- Znali smo šta nas očekuje u Jakšiću, očekivali smo pritisak domaćina, no međutim mogu reći da nije baš bilo tog pritiska. Domaćin nas nije napadao, pustio nas je da držimo loptu i čekao svoju šansu. Imali smo neke prilike koje smo trebali iskoristiti u prvom poluvremenu. Na početku nastavka smo dobili gol, no nismo posustali, digli smo u brzinu više i uspjeli izjednačiti. S obzirom na isprekidanu igru mogu reći da sam zadovoljan ovim bodom, koji nam sigurno ostavlja puno optimizma pred sljedeći vikend i veliki derbi s Dinamom. Imam stvarno širok kadar, i danas nam je nedostajalo nekoliko igrača i to me stvarno veseli, oni koji užu reagiraju na pravi način. Sezona je i dalje bez poraza, to je naravno još jedan razlog za optimizam da možemo nastaviti s ovakvim igrama i rezultatima – izjavio je Tomislav Kužilek, trener momčadi Lipika.

POŽEGA – KAPTOL  5:3

Kakva golijada na Rekreaciji! Da su ove utakmice u kladioničarskim ponudama malo tko bi odigrao 6+, ali Požega i Kaptol su danas skinuli rukavice, maknuli gard i napadali! Ako je Parubek stroj za golove, na otvaranju ove sezone Krunoslav Kahanek je – tvornica golova! Do polovine prvog poluvremena mreže su mirovale, a onda je Kahanek dva puta matirao mladog Mikića. Kada se činilo da će se na odmor s mirnom prednošću Mitrovićeve momčadi, mladi Toni Martinović smanjuje na 2:1, ali nakon toga na scenu stupa njabolji pojedinac utakmice Bruno Golić i ponovno vraća na +2. Početkom nastavka Aleksandar Darmopil ponovno vraća neizvjesnost, no samo 5 minuta nakon toga Golić rješava pitanje pobjednika, uz dva gola, Golić je za dva i asistirao u svojoj najboljoj partiji u dresu Požege. Svoj ovosezonski prvijenac upisao je i Tomislav Zelenika, a konačni poraz Kaptola ublažio je Darmopil s bijele točke.

- Zahvaljujući individualnim kvalitetama smo pobjedili. Kaptol je danas bio desetkovan, no i nama nisu igrali bitni igrači, posebno u posljednjoj liniji. Zadovoljni smo pobjedom i napadačkim učinkom, dok u fazi obrane moramo očito još puno raditi. Posebno moram pohvaliti Golića koji je odigrao sjajnu utakmicu, ali i Kahaneku koji ima konstantno odličan učinak. Slijedi nam vrlo teško iskušenje u Buku, moramo se dobro spremiti za tu utakmicu, Bučani su odlična, snažna ekipa. Čestitam i Kaptolu i želim im puno sreće u nastavku sezone – komentirao je Željko Mitrović, trener Požege.

- Dobro smo otvorili utakmicu i onda dobijemo dva glupa gola, nekako se vratimo na 2:1 i onda dobijemo po meni potpuno neregularan gol. Golić je kod izvođenja centra nakon gola bio debelo na našoj polovini. Pružili smo dobar otpor Požegi, s ovoliko izostanaka bilo je teško. Nisam siguran kad će mi ovakva ekipa ponovno igrati skupa, to su dečki koji su još juniori i svaka im čast. Presudila je individualna kvaliteta Požege, oni imaju Lujića, Kahaneka i danas odličnog Golića koji koriste svaku grešku protivnika. Čestitam Požegi na pobjedi, ali i svojim igračima na dobroj igri. Imamo puno prostora za napredak, kroz rad ćemo ga siguran sam i ostvariti – rekao je Krešimir Poleti, trener Kaptola.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI