Svetom misom te duhovitim igrokazom i plesom korisnici Doma za starije i nemoćne Velika obilježili svoj dan

Međunarodni dan starijih osoba u Velikoj
(FOTO: M.B.)

30.09.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 6358

Međunarodni dan starijih osoba Dom za starije i nemoćne Velika proslavio je danas uz svetu misu koju je predvodio župnik Mario Sanić te uz duhovit, šaljiv i prigodan program kojeg su pripremili sami korisnici doma uz malu pomoć zaposlenika.




Program se satojao od igrokaza "Šokački divani o jajima i kokošima", recitacija pjesmama "Šokica" i "Brigama nikad kraja", plesne točke "Rock around the world" te izvedbe pjesme "Oj, jesenske duge noći".






Ovom nadasve duhovitom programu kojim su korisnici savršeno opisali današnje živote mladih te prikazali svoje viđenje pojedinih životnih situacija nazočili su ravnateljica Doma za starije i nemoćne Velika Mirjana Novak, načelnik općine Velika Vlado Boban, predsjednik Uprave Zdenko Mautner, župnik Mario Sanić, zamjenik župana te svi djelatnici i korisnici Doma u Velikoj.







"Ovo nam je prilika da skrenemo pozornost na potrebe osoba starije životne dobi te na njihove potrebe adekvatne skrbi. Nastojimo da našim korisnicima život ovdje bude zabavan, ugodan, uzbudljiv i da im pružimo sve ono što im je napotrebnije te u Domu imamo raznih događanja. Naši korisnici vole putovati, vole zabavu, druženja, imamo ih sveukupno 130, a na listi čekanja još toliko", rekla je ravnateljica Mirjana Novak.



Baka Marija je glasnogovornica Doma kojeg je korisnica sedam godina. Ova 80-godišnja gospođa iz Našica kaže kako je presretna i zadovoljna životom u Domu te za zaposlenike ima samo riječi hvale. "Mogli ste i sami vidjeti kako nam je ovdje, stvarno prekrasno. Veselimo se, družimo, svi smo prijatelji, zabavljamo se i nikada nam nije dosadno. Ja imam tu i svoj mali vrt kojeg obrađujem jer želim imati svoje povrće. Uključena sam u sve aktivnosti Doma i moram priznati da se ponekad ne stignem javiti na mobitel svojim sinovima kojih imam četiri. Znaju me pitati čime sam toliko zauzeta da se ne javljam na mobitel, a ja im kažem da mi pjevamo, plešemo, glumimo, pišemo pjesme, putujemo, družimo se i imamo obaveza po cijele dane", rekla je na kraju baka Marija Dukmenić.




Fotogaleriju programa Doma za starije i nemoćne Velika možete pogledati ovdje.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI