¨Dječji tjedan¨ u Pleternici počinje 1. listopada uz bogat program i manifestacije

Grad Pleternica
(FOTO: M.M.)

28.09.2017. | M.M.
Pregleda: 2933

Grad Pleternica je od 2011. godine Grad prijatelj djece te je od toga vremena Grad Pleternica na sebe preuzeo organizaciju "Dječjeg tjedna" koji se održava prvi tjedan u listopadu.

""Dječji tjedan" se započinje Međunarodnim danom djeteta i tijekom "Dječjeg tjedna" nizom aktivnosti i akcijama za djecu nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu." - rekla je predsjednica društva "Naša djeca" Renata Matičević





Ove godine "Dječji tjedan" započinje 1. listopada odnosno ide se u susret "Dječjem tjednu" sa svetom misom odnosno zazivom Duha Svetoga za svu školsku djecu koja će se održati u Pleternici s početkom od 9:30 sati.


U ponedjeljak 2. listopada od 9:30 sati je otvorenje "Dječjeg tjedan" na ŠRC "Slavija" gdje će se krenuti s povorkom od osnovne škole, a nakon toga u 12:00 sati održat će se sjednica novog saziva dječjeg Gradskog vijeća u Gradskoj vijećnici u Pleternici.

Trećeg listopada Gradsko kazalište Požega održat će predstavu "Drvo bajki" u 11:00 za dječji vrtić "Tratinčica", u 12:00 sati za A smjenu i predškolce i u 13:00 sati za E smjenu i predškolce, a u 18:00 sati prikazat će se animirani film "Čarolija usnulog zmaja" u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica.

U srijedu 4.listopada od 17:00 sati do 20:00 sati održat će se natjecanje u igranju igrica na tabletima te različite radionice za djecu u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica.

5. listopada u 16:00 sati održat će se predavanje za roditelje na temu "Prehrana predškolaca i loše držanje kod djece te posljedice i prevencija" u dvorani Dječjeg vrtića "Tratinčica". U Petak 6. listopada najmlađi će posjetiti najstarije u Domu za starije i nemoćne, a u 19:00 sati u knjižnici će se prikazati igrani film "Čarobne zvijeri i kako ih pronaći".

Subota je rezervirana od 10:00 do 12:00 sati za "Dječji sajam" koji će se održati ispred Gradske kuće u Pleternici, a zadnji dan" Dječjeg tjedan" od 15:00 sati ići će se na izlet do izvora "Brizna i Draginec".

Svi roditelji i djeca su pozvani da se u što većem broju uključe u aktivnosti koje će se za njih odvijati u ovom najveselijem tjednu u godini.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI