U OŠ Julija Kempfa završen prvi dan Erasmus+ projekta ¨Math is life¨

1. Erasmus dan u OŠ J. Kempfa
(FOTO: OŠ Julija Kempfa Požega)

26.09.2017. | M.B./OŠ Julija Kempfa Požega
Pregleda: 2790

U OŠ Julija Kempfa odrađen je prvi dan Erasmus+ projekta Math is life. To je početak trećega susreta svih sudionika ovoga projekta, učitelja i učenika četiriju osnovnih škola iz Turske, Slovačke, Litve i Hrvatske.

Glavni koordinatori projekta i domaćini ovoga susreta, učitelji i učenici OŠ Julija Kempfa, ugostili su partnerske škole iz projekta u prostoru svoje škole. Sudionici projekta upoznati s poviješću i radom škole, a imali su i priliku nazočiti nastavi u školskim učionicama kako bi stekli što bolji uvid u način odvijanja nastavnoga procesa. Bila je to prilika za izmjenu iskustava i usporedbu obrazovnih sustava država iz kojih dolaze.





Naziv projekta je Math is life ili Matematika je život. U sklopu boravka u OŠ Julija Kempfa, na trećem susretu, ta je tema konkretizirana kroz naslov ˝Matematika u kuhinji˝ kako bi se osvijestila svakodnevna primjena matematike u ovom području ljudske djelatnosti. U radionici koju su vodile učiteljice Marija Rabić, Silva Mihalj Živković, Nina Horvat i Ivana Jukić Matijević, učenici su samostalno pripremali jela, preračunavali vrijednosti namirnica različitim matematičkim operacijama i, na kraju, kušali rezultat svojega rada. Ono što su naučili bit će objavljeno u brošuri ˝Matematika u kuhinji˝ koja će biti tiskana tijekom ovoga susreta.


To su vrijeme njihovi nastavnici iskoristili za individualno usavršavanje u sklopu dviju radionica. Prva radionica ˝3D printanje˝ održana je u Zajednici tehničke kulture grada Požege pod vodstvom Filipa Križanca. Upoznati su s načinom rada 3D printera, a mogli su se i sami okušati u izradi jednostavnijih modela. Drugu radionicu vodio je nastavnik informatike Marko Šipek, a naslov joj je ˝2.0. web alati˝ o sve popularnijim nastavnim metodama koje uključuju poznavanje informatike.




Sve planirano za prvi dan susreta uspješno je odrađeno, a da su osim službenih ciljeva i zadataka propisanih projektom, još važniji oni neslužbeni, pokazali su učenici i učitelji koji su zajedničkim radom razbijali jezične barijere, kulturološke i ine različitosti. Bila je to i prilika za obnavljanje prijateljstava s proteklih gostovanja i stvaranje novih, kao podsjetnik da su različitosti tu samo kako bi nas spajale!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI