Požeški dragovoljci se na Rabu družili s UVDR Rab

UDVDR POŽEGA
(FOTO: D.M.)

26.09.2017. | D. Muljević
Pregleda: 3436

Na najljepši mogući način nastavljeno je dugogodišnje druženje hrvatskih branitelja iz Primorske Hrvatske s njihovim velikim prijateljima iz slavonske ravnice.

Naime, članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Požega protekloga vikenda ponovno su pohodili otok Rab, gdje su ih ugostili članovi Udruge veterana Domovinskog rata Raba.





Trodnevno druženje dugogodišnjih prijatelja bilo je ispunjeno događanjima, i Rabljani su se još jednom pokazali kao dobri domaćini. Naime, u proteklih nekoliko godina rapski i požeški dragovoljci i veterani organizirali su na desetke susreta branitelja, obitelji, i njihove djece, i na otoku Rabu, i u gradu Požegi, kojom prilikom je bilo i sportskih susreta, i proslava, i komemoracija, obilježavanja značajnih datuma iz hrvatske povijesti, zajedničkih odlazaka u posjet Vukovaru, i slično.





Požežane je na Rabu predvodio predsjednik UHDDR Požega Josip Pavunčec, a domaćine predsjednik UVDR Rab Duško Matušan Čobi. Po riječima Rajka Augustinovića, Požežana koji sudjeluje u ovoj divnoj primorsko-slavonskoj priči od samih početaka, još od vremena kada je ovu suradnju započeo pokojni Mario Novoselac – Tigrić, nekadašnji predsjednik HVIDR-e Požeško-slavonske županije, domaćini su se i ovaj puta iskazali u najboljem mogućem svjetlu.

Poveli su Požežane na panoramski izlet brodom, obilazak otoka Raba, išlo se na kupanje, zatim na obilazak Golog otoka, a sve je bilo zaokruženo brojnim domjencima, i druženjima uz bogatu Rapsku kuhinju.




Uz predsjednika Čobija, boravku Požežana na Rabu doprinijeli su i članovi udruge Marino Poldan, Srećko Pahljina, Franjo Bego, i drugi. Požeški dragovoljci i veterani jučer su se vratili u Požegu puni dojmova, i već razmišljaju o tome kako će ugostiti svoje rapske prijatelje u bliskoj budućnosti. Ovo je sjajan primjer suradnje hrvatskih branitelja iz različitih krajeva Hrvatske, koji treba njegovati i maksimalno poduprijeti.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI