Gradsko vijeće Grada Pleternice usvojilo prvi rebalans zbog dobrog poslovanja i projekata

2. sjednica Gradskog vijeća Grada Pleternice
(FOTO: M.M.)

26.09.2017. | M.M.
Pregleda: 3479

Jučer je održana 2. sjednica Gradskog vijeća Grada Pleternice na kojoj se našlo sedam točaka dnevnog reda od kojih je jedna izostavljena, odnosno točka 6. Prijedlog Odluke o prijenosu prava vlasništva nad komunalnim vodnim građevinama na području Grada Pleternice.




Nakon što su vijećnici Baltić, Bunčić, Bajić, Markota i Galić u polusatnom vremenu postavljali pitanja gradonačelnici Jozić krenulo se s prvom točkom dnevnog reda Prijedlogu Odluke o izvršenju proračuna Grada Pleternice za prvo polugodište 2017. godine kojega su većinom glasova usvojili.






Nakon toga pod 2. točkom dnevnog reda našlo se usvajanje Polugodišnjeg izvješća o radu Gradonačelnice Grada Pleternice koja je jednoglasno usvojena.

Prijedlog Rebalansa Proračuna Grada Pleternice za 2017. godinu usvojen je jednoglasno, a gradonačelnica Jozić naglasila je kako proračun povećan za 7,3 milijuna kuna zbog dobivenih bespovratnih sredstava natječaja iz EU fondova, tako da novi proračun od dosadašnji 23 milijuna kuna iznosi 30,5 milijuna kuna.




Gradonačelnica je detaljno objasnila kako je Pleternica veliko gradilište projektima u vrijednosti 50 milijuna kuna, a to je izvođenje radova na kino dvorani u budući multimedijalni centar, radovi na rekonstrukciji bivše zgrade Sloge u novu Srednju školu Pleternica, sanacija korita rijeke Orljave, projekt gradnje Gradskog trga,  Reciklažno dvorište te drugi poduzetnički e-inkubator.




Kao zadnja točka dnevnog reda bila je Prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Pleternice za 2017. godinu te je usvojeno da će nagradu za počasnog građanina Pleternice dobiti fra Jozo Grbeš, godišnju nagradu dobit će poduzetnik Elvio Florija poduzetnik iz Pleternice koji zapošljava oko 80 radnika, godišnje nagrade će dobiti i učenici Gimnazije Mateja Ostojić te Mario Borna Mjertan, a godišnje kolektivne nagrade idu Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica povodom 110 godina postojanja, KUD "Orljava" povodom 40 godina postojanja i DVD-u "Sesvete koje je obilježilo 90 godina postojanja.










Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI