U Požegi u pješačkoj zoni obilježava se ¨Europski dan jezika¨

Europski dan jezika
(FOTO: M.M.)

26.09.2017. | M.M.
Pregleda: 3031

Dana 26. rujna 2017. u mnogim se gradovima Hrvatske i Europe obilježava Europski dan jezika. Voditeljica Županijskog stručnog aktiva osnovnih i srednjih škola Njemačkoga jezika, prof. OŠ Antuna Kanižlića Jasminka Hajpek, inicirala je pridruživanje grada Požege ovoj velikoj manifestaciji sa sloganom "Razgovarajmo na različitim jezicima".




Učenici i učitelji osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonske županije prezentirat će svoje uratke na različitim jezicima kroz razne aktivnosti na štandovima u pješačkoj zoni ističući važnost učenja jezika, promicanje jezične raznolikosti te ulogu cjeloživotnog učenja. Lokalna zajednica i mediji će vidjeti na: njemačkome, engleskom i talijanskom jeziku prezentacije, projekcije filmova, rezultate anketa o znanju i uporabi stranih jezika, kvizove te razgovore s prolaznicima.






Osnovna škola Antuna Kanižlića kao organizator ovog događanja poziva građane Požeštine neka dođu u pješačku zonu do 15.00 sati te razgovaraju s našim učenicima na različitim jezicima.

U manifestaciji sudjeluju: OŠ Dobriše Cesarića, Ekonomska škola Požega, OŠ fra Kaje Adžića Pleternica, Katolička OŠ, Učilište Link, Veleučilište u Požegi, OŠ Vilima Korajca Kaptol te OŠ Antuna Kanižlića.




Manifestaciju je otvorio gradonačelnik grada Požege Darko Puljašić koji je rekao:

"Kroz život sam prošao nekoliko država Europe i jezike koje znam su mi pomogli da se snađem, dogovorim i da steknem jako puno dobrih prijatelja.

Jezik ne smije biti barijera već mogućnost da stječete prijatelje u cijeloj Europi, svijetu jer mi smo jedna Europa i jedan svijet.

Jezik je jedno ogromno bogatstvo i drago mi je što smo prepoznali ovaj tjedan zajedno s vama učenicima, a Grad Požega će podupirati da sve osnovne i srednje škole sudjeluju na ovom tjednu jer na vama najmlađima je da sve ovo nastavite i vi ste ti zbog koji mi živimo."













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI