Poludnevni boravak ¨Legosi u centru¨ u OŠ D. Cesarića

Legosi u centru
(FOTO: Wikipedia)

26.09.2017. | M.B.
Pregleda: 2258

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD) Vas poziva na volontiranje u poludnevnom boravku "Legosi u centru".

Gdje? U  Požegi, Slavonska 8 (OŠ "Dobriša Cesarić").

Cilj volontiranja je unaprijediti kvalitetu rada poludnevnog boravka "Legosi u centru" kroz direktan individualni i grupni rad s korisnicima te pružanje pomoć i korisnicima poludnevnog boravka pri osamostaljivanju, organiziranju obveza, svladavanju nastavnog gradiva i strukturiranom provođenju slobodnog vremena.


Volonteri će pružati pomoć u organiziranju i provođenju odgojno-obrazovnog i psihosocijalnog rada s korisnicima, pružati pomoć u organiziranju i provođenju socijalizacijskih i komunikacijskih radionica, informatičkih radionica, kreativnih radionica, posjeta kulturnim i zabavnim događajima, sportskih i rekreativnih aktivnosti te humanitarnih i radnih aktivnosti, pružati pomoć u učenju nastavnog gradiva ili obavljati administrativne i druge poslove.


Volonterski angažman se očekuje kontinuirano tijekom školske godine.

Oko rasporeda volontiranja postoji mogućnost dogovora.

Od volontera se očekuje poznavanje grupnog rada i specifičnosti rada s djecom i mladima s problemima u ponašanju, usmjerenost na korisnika, vještina postavljanja jasnih granica, fleksibilnost, samostalnost u radu, odgovornost, motiviranost, energičnost, komunikativnost, savjesnost, strpljenje i kreativnost.

Svojim angažmanom volonteri će doprinijeti postizanju i održavanju kvalitete rada poludnevnog boravka "Legosi u centru" te razini samostalnosti, ispunjavanja obveza, odgovornosti, socijalizacije korisnika i uključivanja korisnika u lokalnu zajednicu.

Volonterski trud i rad će biti usmeno i pismeno pohvaljen, a osim toga volonterima će se omogućiti edukacija o načinima i posebnostima rada s djecom i mladima.

Zaključno... Ako ste odlučili posvetiti volontiranju neko duže vrijeme i tražite mjesto na kojem će se vaši interesi i vještine sresti s potrebama različitih ljudi kojima volonteri mogu pomoći, CNZD je pravo mjesto za početak.

Svi zainteresirani se mogu javiti kontakt osobi. Kontakt osoba: Ines Marijanović, mag.psych.
e-mail: [email protected]
Mob:091/116-0016


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI