Dinamo slavio u ludom derbiju i priključio se Lipiku

25.09.2017. | M.M./sportalo.com
Pregleda: 7123

Nakon pobjede Lipika kojom su pobjegli konkurentima na vrhu ljestvice jučer se Dinamo pobrinuo da ne budu dugo usamljeni pobjedom u Kaptolu. Kako je krenulo čini se da je pred nama, odnosno Lipikom i Dinamom jedna dulja jesenska romansa  koju će sasvim sigurno mnogi pokušati pokvariti.

KAPTOL – DINAMO  2:3

Prava nogometna poslastica danas u Kaptolu. Dinamo je došao na teško gostovanje s maksimalnim brojem bodova i bez primljenog pogotka, a s druge strane Kaptol nije dobro krenuo u sezonu, no na svom terenu je bio maksimalan, jedan nastup i 2:1 pobjeda protiv Papuka. Bila je to doista odlična utakmica, šanse su sijevale na sve strane, a gosti iz Vidovaca su u 11. minuti došli do početne prednosti preko Mandića. Nakon toga Kaptol je nanizao nekoliko sjajnih prilika koje su završavale svagdje osim u mreži, a onda potpuni potop Poletijeve momčadi, u 34. i 36. minuti Lovrić i Žuljević odvode goste na velikih 3:0. U drugom poluvremenu na teren izlazi još goropadniji domaćin, i u samo 5 minuta, u 58. i 63. preko Darmopila i Romšteina potpuno se vraća u igru, ali do kraja ne uspjeva doći do barem boda. Nekoliko minuta nakon smanjenja na 3:2 Kaptol je ostao s igračem manje, drugi žuti karton zaradio je iskusni Parmaković, a u samoj završnici Dinamo je uspio doći do izjednačenja u broju igrača na terenu, dva kartona skupio je i Ivan Mišić.


- Promašili smo 5 mrtvih šansi, odlično smo ušli  u utakmicu i onda oni povedu 3:0 iz ničega. Na poluvremenu su dečki skupili glave, smanjili smo i onda ostanemo  s igračem manje. Čak i tada smo bili bolja momčad, imali smo šanse i za izjednačiti ali na žalost nismo uspjeli. Iako nam se ne smije dogoditi da dobijemo 3 onakva gola danas ne mogu svojim dečkima ništa zamjeriti, nakon onakvog drugog poluvremena mogu im samo čestitati na pristupu i igri. Čestitam i Dinamu na pobjedi, iskoristili su svoje prilike što je i bit nogometa, puno sreće u nastavku sezone – komentar je Krešimira Poletija, trenera Kaptola.


- U Kaptolu tko dobije bod taj može "fićukati” cjeli tjedan. Moram priznati da smo danas imali sreće! Igrali smo hrabro ali nas je i , puno su toga promašili, naš golman je svašta obranio, mi smo svoje prilike iskoristili i to je to na kraju. Bila je to jako dobra utakmica, mislim da su gledatelji stvarno mogli uživati. Nama u sljedećem kolu dolazi Buk, nemamo što puno kalkulirati, mi idemo na pobjedu u toj utakmici. Krenule su i ozljede i kartoni, ali mi imamo dobar i širok kadar i vjerujem da možemo nastaviti u ovom ritmu – kazao je trener Dinama Ivo Čabraja.

KUTJEVO – CROATIA  3:1

Kutjevo je upisalo i drugu prvenstvenu pobjedu, i drugu na svom stadionu. Ovoga puta Budimirova momčad slavila je protiv Croatije iz Mihaljevaca. Prvi dio obilježio je najbolji igrač Kutjeva Josip Budimir koji je svojoj momčadi donio vodstvo u 18. minuti, a taj rezultat  bio je aktualan i na odmoru. U nastavku Kutjevo vrlo rano, već u 49′ dolazi do povećanja vodstva preko mladog Marina Majetića, a pitanje pobjednika odlučio je Franjić u 66′, da bi poraz Mihaljevčana u samoj završnici ublažio osamnaestogodišnji Kelebuda.

- Napokon je to bilo to! Danas smo izgledali kako treba na terenu, ispoštovali smo sve taktičke dogovore, zalaganje je bilo onako kako treba i pobjeda nije mogla izostati. Utakmica je bila odlična, bilo je puno prilika i odličnih akcija. Mislim da smo sada što se tiče snage na pravom nivou, došli smo do svježine i vjerujem da će nastavak sezone biti sve bolji i bolji. Slijedi nam gostovanje kod Papuka, protiv takvih ranjenih ekipa je najteže igrati, ali nama bi pobjeda stvarno bila veliki podstrek za nastavak sezone – riječi su Ivana Budimira, trenera Kutjeva.

- Nije nam smetao ni dobar teren, ni mladi sudac. Sami smo si krivi za poraz. Pri aktivnom rezultatu promašili smo 2-3 dobre prilike, a kada je to tako protiv momčadi kao što je Kutjevo poraz je nemoguće izbjeći. Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi – komentar je Bernarda Raguža, trenera Croatije.

Ostali rezultati su : BSK – JAKŠIĆ  3:1 , MLADOST – SLAVEN 3:0


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI