Novo teško iskušenje za Požegu u Kuzmici, Lipik domaćin, a Dinamo u Kaptolu

Nogometna utakmica
(FOTO: sportalo.hr)

23.09.2017. | M.M./sportalo.com
Pregleda: 2174

Ovaj vikend igra se 4. kolo Požeško slavonske Serie A u kojem je najzanimljiviji dvoboj Tim osvježenja i Požege na kuzmičkom stadionu Park.

Požega je dva domaća susreta odradila vrlo uvjerljivo, a prvi izlet s Rekreacije završen je porazom u Mihaljevcima, a sada ih čeka još teže iskušenje. Doduše Požežani za poraz u Mihaljevcima krive teren ili ono što je trebalo biti teren. Ovoga puta to nije opcija, osim sjajnog ambijenta utakmice pod reflektorima u Kuzmici je i teren u gotovo savršenom stanju. Dakle odlučivati će nogometno umjeće, a nogometnih majstora ima i na jednoj i na drugoj strani. U Kuzmici u prvenstvu samo Tim osvježenje može biti izraziti favorit protiv lošijih ekipa, pošto Požega to definitivno nije, u ovaj derbi se ulazi potpuno otvorenih karata, tko će imati više raspoloženih pojedinaca taj će slaviti jer obje momčadi za sad dosta egzistiraju upravo na pojedinačnim učincima. Ono što je jasno je da bi poraz jako udaljio ili jedne ili druge od borbe za naslov već u ovoj ranoj fazi sezone, a to je svakako veći pritisak na leđima gostiju koji su najavili pohod na novi naslov prvaka.

Nakon tri minimalne pobjede Lipik će pobjedničku seriju pokušati nastaviti protiv Papuka koji se nakon 270 minuta zaustavio na samo jednom bodu. S obzirom na raspoloženje, ali objektivno i kvalitetu Lipik ovdje očekuje sva tri boda i eventualni kiks Dinama da bi ostao usamljen na čelu ljestvice. Papuk svakako posjeduje kvalitetu dobro namučiti, pa i iznenaditi u Lipiku, no nakon lošeg ulaska za to je potreban vrhunski karakter u svlačionici, mogu li Veličani to i učiniti ostaje nam za vidjeti.


Status derbi dvoboja lako je otišao u Kuzmicu zahaljujući kilavom startu Kaptola koji će dočekati vidovački Dinamo u još jednom classicu 1. ŽNL. Bez obzira na sjajan Dinamov start i borbu za vrh teško je bilo koga proglasiti favoritom u Kaptolu. U dvobojima Kaptola i Dinama domaći teren velika je prednost, na stranu domaćina preteže i iskustvo dok bi gosti vjerojatno bili zadovoljni da nastave barem jedan niz, onaj bez primljenog pogotka.. Posebno ako Poleti pregleda frizure pred izlazak iz svlačionice.


U Pavlovcima dvoboj Mladosti i Slavena u kojem i jedni i drugi žele prekinuti lošu seriju i nekako se dokopati bodova koji bi ih ohrabrili u borbi za ostanak. Činjenica da imaju velika 3 boda iz Jakšića definitivno skida puno utega s domaćina dok Gračanima već sada kreću kvalifikacije za ostanak iako je sami početak sezone. Prema do sada pokazanom Slaven nije niti blizu loš kako se činilo nakon brojnih odlazaka, no dobar dojam i simpatije protivnika ne znače puno..

Zanimljiv dvoboj očekuje nas i u Kutjevu. Zeleni će ugostiti Croatiju u jednoj utakmici koja bi mogla biti poslastica za neutralne gledatelje. I jedni i drugi žele igrati nogomet, sigurno će Budimirova momčad imati posjed, no Raguž sada raspolaže puno jačim arsenalom no jesenas kada je s prekrasne kutjevačke "La bombonere” odnio veliki bod.

Posljednji dvoboj u najavi je onaj na Hrvatskinji gdje BSK dočekuje Jakšić. Niti jedni niti drugi nisu oduševili na startu sezone. Bučanima je ovo treći domaći susret, uz gostovanje u Velikoj sigurno su računali na više od 4 boda koliko su inkasirali do sada. S druge strane planove Pažinove momčadi pokvarilo je slavlje Mladosti na Jajarama u prvom kolu. S obzirom na "konfiguraciju” i jedne i druge momčadi ovo možemo u boksačkom smislu proglasiti superteškom kategorijom. Ako se nebo ne smiluje i zaustavi kišu pa teren bude u svom blatnom izdanju to bi mogla biti klasična rovovska bitka.

U Lipiku i Kuzmici se igra u subotu, a ostatak društva će na teren u nedjelju s početkom u 16.30 sati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI