¨Zbog nepropisno parkiranih kamiona djeca svakodnevno ugrožavaju živote prilikom prelaska ceste¨

Nepropisno parkirani kamioni u Brestovcu
(FOTO: Čitateljica)

20.09.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 10798

Budući da smo svojim osvrtom na prometnice u Brestovcu već jednom potpomogli rješavanju tadašnjeg problema s nedostatkom nogostupa u Ulici Baruna Trenka, čitatelji nas ponovo mole za pomoć kako bi se riješio još jedan problem sigurnosti djece u prometu u Brestovcu.

Naime, kad izađu iz Ulice Barna Trenka, djeca se susreću s nepropisno parkiranim kamionima na nogostupu te su u nemogućnosti pristupiti novoizgrađenom pješačkom prijelazu i primorani su cestu prelaziti na neoznačenim dijelovima čime ugrožavaju svoje živote.





"Kamioni su uporno parkirani na zebri, dakle, ne 5 metara od pješačkog prijelaza, već na samom prijelazu. Djeca (i svi ostali) prisiljeni su stajati tik uz kamion i, provirujući iza njega, moraju čekati da im vozači cestom stanu kako bi mogli prijeći preko ceste. To je iznimno opasna situacija jer npr. što da taj kamion krene voziti u natrag pa pregazi dijete? Drugi jednako velik problem je što vozači vrlo često uopće niti ne primjećuju djecu kako žele prijeći cestu", govori naša čitateljica i dodaje kako je slala upit i u Hrvatske ceste te ih zamolila da učine nešto po pitanju sigurnosti pješaka u prometu na ovoj relaciji.





"Dobila sam odgovor da je lokalna vlast dužna predlagati izmjene, odnosno postavljanje pješačkog semafora i zaštitnih stupčića uz cestu kako bi se spriječilo daljnje nepropisno parkiranje i uništavanje nogostupa teškim kamionima. Poslala sam mail nadležnima u Općini Brestovac, no do danas nikada nisam dobila odgovor. Iz privatnih kontakata s navedenima rečeno nam je da su upoznati sa svom spomenutom problematikom i da će riješiti nešto po tom pitanju. Prošla je već i godina dana od toga. Ništa se nije promijenilo niti poduzelo", priča čitateljica.




Sudeći po fotografijama, situacija doista je problematična,no definitivno nije nerješiva. Pješački semafor, signalizirajuće table ili zaštitni stupići bi svakako u kratkom roku mogli riješiti ovaj problem jer je sigurnost naših najmlađih najvažnija i nadamo se da će se ovaj prometni kaos riješiti prije nego bude prekasno i dogodi se tragedija.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI