Slavonija u završnici pala protiv Zadra

NK Slavonija - Nk Zadar
(FOTO: M.M.)

20.09.2017. | M.M./sportalo.com
Pregleda: 3066

Jučer je u Požegi Slavonija ugostila Zadar u šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa i doživjela nesretno nespretan poraz te završila natjecanje iako je teoretski sva tri pogotka postigao igrač u plavom dresu.

Slavonija – Zadar  1:2

Slavonija: Rezo, Puntarić, Majstorović, Karačić ( od 46 Marčetić), Boban, Včelik, Sokić, Podobnik, Božić, Smojvir (od 88′ Grbeš), Jakešević (od 88′ Banić)


Zadar: Jurjević, Šimurina, Tokić, Torbarina (od 65′ Colić), Ivičić ( od 90′ Smokrović), Župan, Anić ( od 57′ Rončević) Jerbić, Jurić, Viduka, Jović


Strijelci: 42′ 0:1 Podobnik (ag), 48′ 1:1 Včelik, 85′ 1:2 Podobnik (ag)




Oko 350 gledatelja na požeškom stadionu u prvih 45′ više se zabavljala međusobnim razgovorima nego gledanjem nogometa, jer je istog bilo vrlo malo, barem onog uzbudljivog. I Zadar i Slavonija bili su beskrvni i anemični, ako je momčad iz Dalmacije ipak bila nešto poduzetnija. Plavi su se opredjelili za čuvanje vlastitog gola, što su i odrađivali bez većih problema, tek je nekoliko situacija mirisalo na opasnost, iako je Rezo bio praktično besposlen. I onda kada se činilo da će se na odmor bez pogodaka najbolji igrač slavonije je zabio, ali na žalost u krivu mrežu. Jedan ne pretjerano opasan napad s desne strane završio je pokušajem ubačaja, Podobnik je pokušao to blokirati a lopta se od njega u neobranjivom luku odbila u mrežu Plavih.




Nastavak je donio puno bolju, konkretniju Slavoniju. Brkić je umjesto Karačića koji se trudio, ali nije bio na razini koju može i mora pružati s obzirom na svoj talent, ubacio čvršćeg Marčetića, i vrlo brzo se vidjelo da su Plavi odlučniji, da im je sada na pameti ipak napad. Kada je već nakon 3 minute Mislav Včelik zaista sjajno pogodio s dvadesetak metara malu mrežicu nemoćnog Jurjevića činilo se da je Slavonija na putu prema prolasku. Još je desetak minuta dominacija bila na strani naše momčadi, ali onda su Zadrani uspostavili ravnotežu, pa je utakmica ponovno uplovila u mirne vode. I ponovno, činilo se da će teško biti još golova na bilo kojoj strani, a onda je ponovno Podobnik bio nesretan za svoju momčad. Korner s lijeve strane aterirao je na 3-4 metra od Reze koji je ostao ukopan, a u gužvi je jedan igrač Zadra promašio loptu koja se od požeškog braniča ponovno odbila u mrežu.




Bez konkurencije najbolji igrač Slavonije tako je nakon što je puno puta spašavao i donosio bodove Plavima, ovoga puta je antijunak, no u konačnici valja reći da je u određenim detaljima vidljivo da je Zadar za nijansu kvalitetnija ekipa. Ostaje naravno žal, no Brkićevoj momčadi se ne može prigovoriti za trud i borbu, za prolazak ovakve momčadi ipak je trebalo više, možda pravi Bruno Boban koji ovoga puta nije bio na potrebnoj razini. Kada se da svoj maksimum pa izgubi uz dosta peha, nema potrebe za pretjeranim tugovanjem i kritikama.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI