Održana svečanost početka radova na katastarskoj izmjeri za Pakrac i Prekopakru

Katastarska izmjena u Pakracu
(FOTO: Compas.com.hr)

19.09.2017. | Compas.com.hr
Pregleda: 3268

Ispred zgrade Gradske uprave na Trgu bana Josipa Jelačića, danas je održana svečanost početka radova na katastarskoj izmjeri i to za katastarske općine Pakrac (1.238 hektara) i Prekopakra (698 hektara).

Osim pakračke gradonačelnice Anamarije Blažević, današnjem svečanom početku radova su nazočili Antun Vidaković, zamjenika ravnatelja Državne geodetske uprave, Mladen Pandža, voditelj službe katastarskih izmjena, sutkinja Dobrila Krajnović, Davor Huška, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU, Željko Jakopović, zamjenik požeško-slavonskog  župana za gospodarstvo, Josip Mikšik, pročelnik požeškog ureda za katastar, Davor Žili, voditelj odjela za katastar nekretnina Pakrac, Marija Čar, voditeljica pakračkog odjela za graditeljstvo te izvođači radova – Geodist d.o.o., Geo grupa d.o.o., Cadcom d.o.o., Geoprojekt d.d. Opatija i Aces d.o.o.





Vrijednost projekta je 6,6 milijuna kuna, a sufinancirat će ga Državna geodetska uprava sa 40% i Grad Pakrac sa 60% te bi trebao biti gotov do 2020. godine.


Ovo je vrlo važan projekt za Pakrac, prije svega jer su važeće zemljišne knjige stare više od 100 godina. Zadnje izmjere sežu još iz vremena Austro-Ugarske, a iako su i danas upotrebljive, ovim projektom Pakrac će dobiti suvremen registar nekretnina kojima će biti pojednostavljen rad. Katastarska izmjera u Pakracu obuhvaća površinu od  1238 hektara, a u Prekopakri 698 hektara, zapravo nešto manje od 9000  pojedinačnih čestica, rekla je gradonačelnica Anamarija Blažević.

Antun Vidaković, zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave i nekadašnji gradonačelnik Novske, istaknuo je kako je ovo najbolji način sređivanja stanja u prostoru kojim ćemo dobiti novu zemljišnu knjigu i dokinuti dosadašnji kaos u gruntovnici i katastru, dok je pročelnik požeškog ureda za katastar Josip Mikšik naglasio kako je dosad na području Požeško-slavonske županije napravljeno trinaest ovakvih izmjera te se sad ispravlja svojevrsna nepravda kojom je Pakrac ostao posljednji. Također je istaknuo kako je ovo izuzetno zahtijevan projekt koji iziskuje uključenost svih građana.

Zamjenik župana Željko Jakopović izrazio je nadu da će Požeško-slavonska županija moći pomoći Pakraca u izvršavanju dijela financijskih obveza iz ovog sporazuma, s obzirom na predviđeno trajanje projekta do 2020. godine, a što dosad nije bilo moguće zbog teške situacije u županijskom proračunu.

Javna tribina 25. rujna 2017.

Najbitnija stvar je suradnja s građanima kako bi se ova izmjera na vrijeme i kvalitetno završila, upravo zbog toga, predstavnici izvođača radova, zajedno s gradonačelnicom Blažević, pozivaju građane da se odazovu 25. rujna u 17:30 sati na javnu tribinu koja će se održati u Gradskoj vijećnici unutar kompleksa Janković.

izvor: www.copmas.com.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI