Tvrtka Agro-Josip j.d.o.o. iz Cerovca vrši usluge vršidbe soje i kukuruza po najpristupačnijoj cijeni za poljoprivrednike

Usluge vršidbe kukuruza i soje tvrtke Agro-Josip j.d.o.o. iz Cerovca
(FOTO: M.M.)

15.09.2017. | M.M.
Pregleda: 16445

Josip Pavlović iz Cerovca 22-godišnjak je koji se poljoprivredom počeo baviti prije tri godine zajedno s bratom, a nedavno su otvorili i tvrtku Agro-Josip j.d.o.o. za poljoprivredu, trgovinu i usluge.

Ovi mladi poljoprivrednici obrađuju oko 40 hektara svoje zemlje, bave se svinjogojstvom, povrtlarstvom te ratarstvom. Uz sav posao također rade i uslužne djelatnosti vršidbe pšenice, soje, kukuruza i suncokreta, ali i branje kukuruza u klipu.





"Uz osnovnu poljoprivrednu mehanizaciju posjedujemo dva kombajna s kojima radimo usluge, a cijena je 700 kuna + PDV po hektaru.


Usluge radimo na prostoru cijele požeško – slavonske županije s tim da u daljim mjestima ako jedan poljoprivrednik ima manje od 2,5 hektara zemlje može se dogovoriti s ostalim susjedima odnosno proizvođačima kako bi nam se isplatilo ići 30, 40 kilometara od Cerovca da bi si mogli pokriti troškove.

Uz uslugu vršenja također postoji mogućnost i prijevoza ali o cijeni ne mogu govoriti jer ovisi o udaljenosti na koje mjesto se treba dostaviti." - rekao nam je Josip




Josip je dokaz da Slavonija još nije propala te da ima mladih koji vole poljoprivredu, a sam kaže da u tome vidi spas i profit odnosno jedan je od onih koji žele vratiti selo Slavoniji i pokazati da se od poljoprivrede može živjeti.

Ovaj mladi poljoprivrednik napominje kako lokalna ali i državna vlast bi se trebala više uključiti i pomagati seljaku jer jedino tako se može smanjiti odlazak mladih te povećati razvijanje domaćeg proizvoda, poljoprivrednih ali i drugih gospodarstava i otvaranje novih radnih mjesta jer bez proizvodnje i novih radnih mjesta nema života niti potrošnje.

Sve informacije možete dobiti na broj mobitela 099-503-4363







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI