Predstava ¨Bambi¨ kao poveznica između Istre i Slavonije

Predstava "Bambi"
(FOTO: Službeni plakat)

14.09.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 4046

U režiji Požežanke Marijane Matoković te u suradnji Gradskog kazališta Požega i Teatra Naranča iz Pule nastala je prva ovosezonska predstava "Bambi" koja će se prikazivati u Gk Požega.




"Iz moje višegodišnje suradnje s Teatrom Naranča odlučili smo se upustiti u koprodukciju te povezati Slavoniju i Istru kroz projekt "Bambi", poznati klasik Felixa Saltena. Imamo pet profesionalnh glumaca koji će nam upriličiti jedan klasik namijenjen dječjoj publici", rekla je Marijana Matoković.






U predstavi igraju Andro Domiš, Majkl Mikolić, Katja Rabar, Lara Živolić i Matko Buvač, dok scenografiju potpisuje Zdravka Ivandija Kirigin, kostimografiju Valentina Ferlin, dramaturgiju Maja Sviben.




Veliki značaj ove predstave je to što je glazba uživo te svi glumci skladbe izvode na jedan specifičan način uz udaraljke i ostalo.

"Iako igram glavnu ulogu Bambija, ja sam također i dječak po imenu Mateo koji se u nekoj svojoj mašti povezuje s Bambijem. Cijela priča je usmjerena prema tome da  se Mateo u dubini bori sam sa sobom i svojim strahovima- Želimo pokazati tu neku vizuru Bmabija koju nismo vidjeli u Disneyevim crtićima. Jednim dijelim se oslanjamo na roman, a jedan cijeli dio je o dječaku Mateu koji se seli i mora se suočiti s odlaskom u grad", rekli su glumci Andro i Katja.






Premijera predstave "Bambi" održava se 16.9., subota, u Gradskom kazalištu Požega, ulaznice se mogu kupiti na kazališnoj blagajni.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI