Stadion Gospin dolac u Imotskom proglašen jednim od 10 najljepših na svijetu!

Stadion u Imotskom
(FOTO: 034 portal)

10.09.2017. | Narod.hr
Pregleda: 5644

Kako piše britanski BBC stadion u Imotskom, Gospin dolac, među deset je najljepših sportskih borilišta na svijetu, što je izuzetno priznanje za Hrvatsku te Imotski. Inače, Imotski je prekrasan hrvatski gradić s oko 11 tisuća stanovnika, u kojem je najviši postotak muškaraca koji su poginuli u Domovinskom ratu.

Estadio BBVA Bancomer u Meksiku, HPCA Stadium u Indiji, Big Sky Golf u Kanadi, Estadio Comunal D’Andorra u Andori, Queenstown Event Centre na Novom Zelandu, CenturyLink Field u Seattleu, Floating Stadium u Singapuru, Hasteinsvollur na Islandu te staza u Monte-Carlu i na koncu Gospin dolac u Imotskom, deset su najljepši sportskih borilišta na svijetu.  Gospin dolac smješten je na šestom mjestu.

BBC veliča ljepote naše zemlje, što je vidljivo i u sljedećem komentaru:


"Čini se da je cijela Hrvatska stvorena za objavljivanje fotografija na Instagramu, pa nije ni čudo da je ova predivna zemlja dom jednom od najljepših stadiona na svijetu. Smješten blizu hrvatsko-bosansko-hercegovačke granice, Gospin Dolac može primiti do 4000 gledatelja i sigurni smo da je bilo onih hrabrih koji su se penjali po stijenama kako bi imali što bolji pogled…”


Inače, BBC je obajvio i fotografije plana izgradnje novog stadiona, točnije, kako bi taj stadion trebao izgledati kada dođe do obnove. No, objavili su i fotografije doma NK Imotski koje su također prelijepe i očito izazivaju divljenje ljudi diljem svijeta.

Gospin dolac izgrađen je na rubu Modrog jezera, u prirodnoj vrtači.  Gradnja tog stadiona počela je davne 1978. godine, no, prekinuta je navodno zbog nedostatka sredstava i tek 11 godina kasnije, uoči pada komunističkog režima, napokon su zadovoljeni svi uvjeti za službena natjecanja, da bi 2000. godine bio postavljen novi travnjak te su tada nadograđene svlačionice i tribine.

Najljepšim stadionom proglašen je stadion u meksičkom Monterreyju Estadio BBVA Bancomer.

Podsjetimo na veliku ulogu u Domovinskom ratu, 2. srpnja 1992. godine imotski branitelji, združenim su snagama s ostalim braniteljima Hrvatske vojske, oslobodili Golubov kamen, položaj koji je dugo vremena bio opasnost na jedinoj cestovnoj komunikaciji s gradom Dubrovnikom. Te 1992. bio je to vjesnik konačnog oslobođenja južne Hrvatske.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI