10. Sajam antikviteta u Požegi i Oldtimer show zajedno na požeškom trgu

Oldtimer show
(FOTO: M.M.)

09.09.2017. | M.M.
Pregleda: 6437

Trg sv. Trojstva u Požegi danas je bio ispunjen šarenilom i starinama, još jednog u nizu, jubilarnog, 10. Sajma antikviteta u gradu Požegi. Pod pokroviteljstvom grada Požega, Sajam antikviteta je organizirao tjednik Kronika požeško-slavonska te tako i grad Požegu približava onim srednjoeuropskim gradovima koji taj štih baštine i tradicije njeguju već duži niz godina. Ove godine sajam je zajedno s priredbom Oldtimer show, izložbom stzajedno smobila, motocikala, traktora, bicikala i ostalih prometala u organizaciji Oldtimer cluba Trophy Požega, vratio Požežane u neko drugo vrijeme, vrijeme prošlosti.








Svojim šarenilom, ali i bogatstvom ponude privukao je Sajam antikviteta do sada tisuće posjetitelja, od kojih je uz Požežane uvijek bila i jako puno gostiju grada. Sajam antikviteta već godinama plijeni pažnju kako samih izlagača i antikvara, izaziva i veliko zanimanje kupaca i ljubitelja starina, a sve više i među samim Požežanima kojih ima sve više i među izlagačima.








"Ovaj, jubilarni 10. po redu Sajam antikviteta imat će rekordan broj izlagača na štandovima iz cijele Slavonije i Baranje. Svaki novi sajam donosi sve više domaćih proizvođača i izlagača. U početku je to bilo dosta stidljivo, pa smo imali više izlagača izvan naše županije, no sada se sve više odlučuju izložiti i predstaviti svoje proizvode obiteljska poljoprivredna gospodarstva, proizvođački obrti, domaće radinosti i proizvođači suvenira, ili pak svojeg hobija koji je polako počeo donositi prihode i stvarati novu djelatnost. Ovakvi sajmovi postali su doslovno potreba, ali i omogućavanje mladim ljudima da svoje ideje pretvaraju u stvarnost i možda svoje buduće zanimanje i posao. Naravno da oni štandovi s antikvitetima uvijek plijene najviše pažnje, a na štandovima se uvijek dosta kupuje, razmjenjuje i prodaje – kaže u ime organizatora sajma, Vladimir Protić, urednik tjednika Kronika požeško-slavonska te dodaje da su stari Požežani sve više počeli izvlačiti iz škrinja svojih baka i predaka, ponuditi te stvari na otkup, posebno antikvarima koji dolaze iz Osijeka, s poznatog osječkog Sajma antikviteta.







Večeras je organizirano druženje na Zlatnom Lugu uz požešku grupu Ritam bend te obilje hrane i pića po povoljnim cijenama. Također su svi zainteresirani mogli ići u turistički obilazak Požege. Nakon završetka razgledavanja Oldtimer show-a na trgu, cijela priredba krenula u vožnju ulicama grada i cestama Požeštine kao "Trophy Zlatnom dolinom” do Pleternice i Velike. Sajam antikviteta je za posjetitelje otvoren sve do 14 sati.














Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI