Otvorenje novog vrtića na Prauljama za 45 dana

Obilazak novog vrtića na Prauljama
(FOTO: M.M.)

08.09.2017. | M.M.
Pregleda: 3955

Gradonačelnik Darko Puljašić, dogradonačelnici Mario Pilon I Ferdinand Troha s ostalim stručnim suradnicima obišli su novi vrtić na Prauljama koji je završen, ali zbog dodatne izgradnje ceste koja će spojiti Zelenu i Rudinsku cestu, kako bi se riješio problem dovoženja i odvoženja djece u vrtić, on nije pušten u funkciju.




"Dječji vrtić na Prauljama je završen i funkcionalan, ali ima još detalja koje želimo pojasniti i reći našim sugrađanima da se zna zašto nije još otvoren.


Imali smo dodatnih radova za koje mislimo da su jako bitni kako bi ovaj vrtić ispunio svoju punu formu i ono za što smo ga napravili.





Vrtić se prostire na 3 tisuće četvornih metara s pet vrtićkih i pet jasličkih jedinica s tim da je u jasličkoj skupini maksimalan broj djece 15, a u vrtićkoj 25. Zgrada je prizemna i moći će ukupno primiti do 200 djece, a posjeduje upravu, gospodarske objekte, kuhinju odnosno sve ono što zaslužuju i imaju najmoderniji vrtići koji se u današnje vrijeme trebaju graditi.



Razlog zbog kojeg se vrtić nije otvorio kako je rečeno je cestovni problem jer s lijeve i desne strane vrtića su slijepe ulice i manjak parkirnih mjesta, tako će se izgraditi cesta pokraj dječjeg igrališta s dodatnih 56 parkirnih mjesta kako se ne bi stvarala gužva i kolaps pri dovoženju i odvoženju djece u vrtić, odnosno napravit ćemo "kružni tok”.

Natječaj će biti 18. rujna i nakon toga se kreće u izgradnju ,a dovršetak izgradnje ceste je kroz 45 dana i tada ćemo otvoriti vrtić.” - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić




"Investicija izgradnje vrtića je 11 milijuna i 800 tisuća kuna, zbog proširenja radova došlo je do povećanja troškova, radi tehničkog pregleda, nadzora i ostaloga iznos se povećao za milijun i 700 tisuća kuna, ali i izgradnje već spomenute ceste gdje se iznos povećao za milijun I 500 tisuća kuna te se u sve ovomu ne smije zaboraviti spomenuti Hrvatske vode koje su s 200 tisuća kuna iz svojih sredstava izbetonirali korito kanala koji se nalazi između vrtića i igrališta.” - pojasnio je dogradonačelnik Mario Pilon.


































Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI