U Lipiku održano snimanje serijala ¨Lijepom našom¨

Lijepom Našom u Lipiku
(FOTO: Compas.com.hr)

06.09.2017. | Compas.com.hr
Pregleda: 7010

Pred prepunom školsko-sportskom dvoranom osnovne škole Lipik, a pod uredničkom i voditeljskom palicom Branka Uvodića, jednog od najmarljivijih čuvara tradicijske baštine i kulture na HRT-u, jučer se u Lipiku održalo snimanje popularnog serijala "Lijepom našom".




Snimanje "Lijepom našom" započelo je s nastupom KUD-a "Lipik", nakon čega je voditelj Uvodić na pozornicu pozvao domaćina, Vinka Kasanu, gradonačelnika Lipika, koji se obratio posjetiteljima i cijeloj Hrvatskoj. - Velika mi je čast što smo ovaj glazbeni spektakl ugostili u našem gradu. Želim svima dobrodošlicu i da se dobro zabavite na današnjem snimanju, rekao je gradonačelnik Kasana.


Nakon gradonačelnika obratio se župan Alojz Tomašević koji je poželio dobrodošlicu svima u Požeško-slavonsku županiju, županiju koja ima pet gradova i pet općina te svima poželio ugodan ostatak večeri.





Nakon obraćanja gradonačelnika i župana, nastupili su KUD "Zeleni Gaj", KUD "Seljačka sloga" iz Prekopakre, KUD "Ivan Goran Kovačić" iz Velike, Češka Beseda Prekopakra, GPZ "Lipik", "Bezimeni", "Garavuše", TS "Rubato", TS Slavonski dukati, TS "Fijaker", TS "Posegana", TS "Zlatna dolina", TS "Bisernica", Učiteljice, Cecilija, Matej Plavček i Gazde iz Markuševca, Vlado Bašić, Đuka Čaić, Zlatko Pejaković i Najbolji hrvatski tamburaši.




Svi ljubitelji tamburaške glazbe, slavonske tradicije i folklora jučer su uživali u prekrasnom glazbeno-scenskom spektaklu upriličenom u Lipiku.

Emitiranje dviju emisija najavljeno je za 23. i 30. rujna 2017.

Fotogaleriju snimanja "Lijepom našom" pogledajte na www.compas.com.hr


Tekst i foto iz izvora www.compas.com.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI