Gradonačelnik, dogradonačelnik i direktor Komunalca obišli radove na izmjeni sustava grijanja u Babinom Viru

Obilazak radova
(FOTO: M.M.)

06.09.2017. | M.M.
Pregleda: 3602

Gradonačelnik Darko Puljašić, dogradonačelnik i predsjednik Skupštine Komunalca te direktor Komunalca Ante Bekić danas su obišli radove  na modernizaciji zajedničkog sustava grijanja tj. izmjeni dijela toplovodnog razvoda u Ulici A.G. Matoša u Požegi.

"Nalazimo se kod kotlovnice "Vladimira Nazora" u Babinom Viru, a to je kotlovnica koja opskrbljuje toplinskom energijom osam stambenih zgrada.

Radovi se izvode u duljini oko 300 metara izmjene čeličnih cijevi, a investicija je oko 500 tisuća kuna dok je izvođač radova tvrtka Komunalac s kooperantima.









Ovo je treća od faza u četverogodišnjem programu modernizacije cijelog sustava grijanja u Babinom Virnu, a sljedeće godine ostaje još jedna odnosno četvrta faza gdje će se urediti sama kotlovnica.

Ovim pothvatom se dobiva jedan moderniji i sigurniji sustav opskrbe toplinskom energijom te sustav koji će biti daleko energetski učinkovitiji. " - rekao je direktor Komunalca Ante Bekić




U protekloj sezoni grijanja tvrtka Komunalac je imala dvije havarije s curenjem ovog toplovoda gdje je ovo krajnji rok za ovakav pothvat i izmjenu starih cijevi koje nisu 40 godina dirane.







Dovršetak radova je do kraja rujna, a u energetsku obnovu idu i dvije zgrade u ovoj ulici odnosno k.br. 28, 30, 32 i 34.







"Kao gradonačelnik i većinski vlasnik Komunalca apsolutno podržavam i zajednički planiramo daljnje korake što zapravo rezultira što manjom cijenom i štednjom naših sugrađana da u ovom urbanom dijelu grada pomognemo i da ti energenti koji su skupi ne odlaze kroz zidove van na čemu čestitam direktoru." - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić




"Meni je iskreno zadovoljstvo da tvrtka Komunalac nastavlja dalje s radovima na energetskoj obnovi kako zgrada tako i toplinskog sustava u Babinom Viru.

Do sada je uloženo oko milijun i pol kuna u ovaj sustav toplovoda što donosi uštede u proizvodnji ali isto tako i građanima. Također uz ove dvije zgrade tvrtka Komunalac je dobila odobrenje za ostale zgrade što se tiče energetske obnove od čega je 9 zgrada na području Požege, jedna na području Kutjeva i dvije na području Čaglina , a energetska obnova bi do 31.listopada 2018. trebala biti gotova." - rekao je dogradonačelnik i predsjednik Skupštine Komunalca Mario Pilon







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI