Od 6. do 30. rujna možete pomoći Caritasu u svim Kaufland trgovinama

Dar od srca
(FOTO: CARITAS)

05.09.2017. | caritas.hr
Pregleda: 2612

U sklopu svojega programa pomoći najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj Hrvatski Caritas od 6. do 30. kolovoza u suradnji s Kauflandom Hrvatska pod nazivom "Dar od srca" diljem Hrvatske prikuplja prehrambene i higijenske proizvode, koje će putem mreže nad/biskupijskih i župnih caritasa darovati korisnicima Caritasovih ustanova i programa.

Organizirajući humanitarni pothvat "Dar od srca" Hrvatski Caritas želi – kao i ostalim svojim aktivnostima, projektima i akcijama - doprinijeti cjelogodišnjim nastojanjima Caritasove mreže da konkretnom pomoći odgovori na težak egzistencijalni položaj u kojem se nalaze brojni pojedinci i obitelji u Hrvatskoj. Iz dana u dan tisuće njih bore se s nezaposlenosti, oskudicom, bolesti, neprihvatljivim stambenim uvjetima, gladi, siromaštvom – a odatle i socijalnom isključenosti, besperspektivnosti i beznađem.

Zahvaljujući socijalnoj osjetljivosti i suradnji Kauflanda Hrvatska, tijekom rujna u 38 Kauflandovih trgovina u svim krajevima Hrvatske građani koji žele osobnim darom pomoći svojim susjedima, sugrađanima u potrebi, moći će neki od kupljenih proizvoda odložiti u prigodnim plakatom "Dar od srca" označenu košaru uz blagajne pri izlazu iz trgovine. Caritasovi djelatnici i volonteri do 30. će rujna u trgovinama preuzimati prikupljene darovane proizvode i usmjeravati ih korisnicima pučkih kuhinja, prihvatilišta za beskućnike, skloništa za osobe žrtve obiteljskog nasilja i drugih Caritasovih ustanova ili pak korisnicima programa pomoći siromašnim obiteljima.


Nazivom "Dar od srca" i pozivom građanima da - skrbeći za svoje obitelji i kupujući za vlastite potrebe – izdvoje poneki proizvod i od srca ga daruju onima koji ga za potrebe svojih obitelji ne mogu kupiti, Hrvatski Caritas želi poručiti da je svaki dan dobar dan da se komu daruje makar i malen ali dobar dar. Povezujući pomoću mreže Kauflandovih trgovina male darove hrvatskih građana darovane od srca u konkretne, materijalne poruke solidarnosti i ohrabrenja pojedincima i obiteljima u potrebi, Hrvatski se Caritas nada doprinijeti da Hrvatska postane više nego dosad zemlja darivanja, zajedništva i skrbi za svoje najsiromašnije građane.


KONTAKT: Boris Peterlin, 015635046; 0912635011, [email protected] www.caritas.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI