Najava radionica u požeškom muzeju

Radionca u muzeju
(FOTO: Gradski muzej Požega)

05.09.2017. | Gradski muzej Požega
Pregleda: 2956

U sklopu projekta Europske unije Monumentalni krajolici starijeg željeznog doba na prostoru Podunavlja - Iron Age Danube, financiranog od strane Europske unije, u Kaptolu i Požegi održavat će se Arheološki kamp. Kamp će trajati od 4. rujna do 14. listopada 2017. godine .

Jedna od aktivnosti ovog projekta organizacija je dviju radionica pod nazivom Šareno platno i Obuci halštatskog ratnika. Obje su radionice namijenjene djeci školskog uzrasta, a održat će se istovremeno 9. rujna 2017. godine s početkom u 11 sati u Gradskom muzeju Požega.

U radionici Šareno platno posjetitelji će imati priliku vidjeti neke od motiva koji se javljaju na stariježeljeznodobnoj keramici. Istovremeno će moći sami izraditi te motive u tehnici glinamola, a također će njima moći ukrasiti platnene vreće koje će kasnije ponijeti kući kao suvenir.


Radionica Obuci halštatskog ratnika posjetiteljima će dati odgovor na pitanje koji su bili dijelovi opreme halštatskog ratnika te kako su se nosili. Uz to, sudionici radionice izrezivanjem i lijepljenjem moći će sami odjenuti svog papirnatog halštatskog ratnika.


Posjetite nas u Gradskom muzeju Požega, naučite nešto novo i pritom se dobro zabavite! Sudjelovanje u radionicama je besplatno, a prethodne najave nisu potrebne!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI