Pleternica će dobiti još jedan poduzetnički inkubator kojeg s 93% financira EU

Šarić, Jozić i Tomašević
(FOTO: 034 portal)

05.09.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 4056

Gradonačelnica Antonija Jozić danas je izvijestila javnost kako je gradu Pleternici odobren još jedan projekt kojeg će sufinancirati EU, radi se o projektu još jednog poduzetničkog inkubatora.

"2013. godine izgradili smo poduzetnički inkubator koji je danas u potpunosti popunjen, ostala je još samo jedna proizvodna hala i ovim putem pozivam sve zainteresirane da se jave i iskoriste pogodnosti poslovanja u Pleternici. Posebno me veseli što je u mom novom mandatu od 4 godine odobren novi projekt za razvoj gospodarstva u Pleternici. To je projekt novog inkubatora vrijedan 8,3 milijuna kuna od čega EU sufinancira s 93%, a mi računamo na sredstva sufinanciranja Ministarstva regionalnog razvoja tako da će Pleternica projekt sufinancirati s 3%, što je nekih 250 tisuća kuna. Ovaj inkubator je namijenjen IT sektoru, najbrže rastućoj gospodarskoj grani u svijetu u kojoj rade visokoobrazovani ljudi. Zato se nadamo da će se naši mladi vratiti ili ostati ovdje i iskoristiti pogodnosti koje im Pleternica pruža", rekla je Antonija Jozić.

Suradnik na izradi ovog projekta bila je i županija sa svojom razvojnom agencijom Panorom, koja je također bila suradnik i na projektu za izgradnju prvog inkubatora, te grad Kutjevo i PLINK (poduzetnički centar Pleternica) na čelu s direktoricom Marijom Šarić.


"Zadovoljstvo mi je biti na ovakvim tiskovnim konferencijama gdje govorimo o novim projektima i razvoju naše županije i Pleternice koja je davno prepoznala EU fondove. Ovo je strašno važan projekt za sve nas jer će otvoriti nova radna mjesta. Ulazimo u sferu IT tehnologije te možemo pokazati kako imamo inteligentne i sposobne ljude koji mogu parirati svjetskim kolegama. Projekti ovog tipa slijede u drugim gradovima i općinama i siguran sam da će županija realizirati sve ono što je planirano. Prije nekoliko dana ministrica Žalac je rekla kako je oko 100 projekata u našoj županiji trenutno u realizaciji, što je itekako važno", rekao je župan Tomašević te dodao kako se javlja sve više sposobnih ljudi koji znaju pisati projekte u našoj županiji te da je siguran kako će županija svoje probleme riješiti sama.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI