Dolaze im turisti iz cijeloga svijeta, a oni samo žele mir

Tabli na ulazu u Fucking rijetko koji turist može odoljeti
(FOTO: Imageshack.us)

14.11.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 8339

Austrijsko selo Fucking koje broji 104 stanovnika postalo je zbog imena popularno odredište turista iz cijelog svijeta, a table s imenom mjesta bile su često ukradene te su ih turisti nosili kući kao suvenire. Događalo se to skroz do 2005. godine kada su mještani postavili table koje nije tako lako izvući, takozvane "otporne na lopove". To je jedino mjesto, čini se, na cijelome svijetu koje je imalo tako učestali problem s krađom ulaznih tabli.

Fucking se nalazi u sjevernoj Austriji, 30-ak kilometara je udaljen od Salzburga i blizu granice s Njemačkom. Kroz Fucking prolazi autobus i staje na dvije stanice: Unterfucking (hrv. Donji Fucking) i Oberfucking (Gornji Fucking).

Turisti često navraćaju, fotografiraju se i stavljaju fotografije iz Fuckinga na svoje Facebook-profile. Nerijetki su komentari: "Došli smo u Fucking, htjeli smo ondje prenoćiti, ali nismo imali gdje. Nemaju čak ni birtiju da odemo na pivo".


Iako za ovo maleno selo mnogi turisti pokazuju zanimanje, a pojavili su se i neki ugostitelji s idejom da se pokuša zaraditi na imenu, načelnik Fuckinga je iskazao jasan stav kako oni ne žele turiste. Njima to nije smiješno te samo žele da ih se ostavi na miru.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI