Od danas zahtjev za vozačku možete podnijeti i elektroničkim putem

Nova vozačka dozola
(FOTO: PU požeško-slavonska)

04.09.2017. | PU požeško slavonska
Pregleda: 2909

Predaja elektroničkog zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole kroz sustav e-Građani moguće je samo za izdavanje vozačke dozvole u redovnom postupku.

Stupanjem na snagu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o vozačkim dozvolama (NN 86/17), građanima je omogućeno da od danas, 4. rujna zahtjev za novu vozačku dozvolu mogu podnijeti i preko sustava e-Građani. Da bi mogli elektroničkim putem podnijeti zahtjev, građani moraju imati elektroničku osobnu iskaznicu s potpisnim certifikatom.

Građanin će kroz sustav e-građani uz zahtjev dostaviti skenirane isprave koje mora priložiti u postupku podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole (uvjerenje o položenom vozačkom ispitu, zdravstveno uvjerenje), a fotografija i potpis podnositelja zahtjeva će se preuzimati iz Informacijskog sustava MUP-a.


Podnositelj zahtjeva moći će izabrati način dostave izrađene vozačke dozvole: preuzimanje u policijskoj upravi ili postaji prema kojoj je uputio elektronički zahtjev za izdavanje vozačke dozvole ili dostava na adresu prebivališta ili boravišta putem dostavne službe.


Predaja elektroničkog zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole kroz sustav e-Građani moguće je samo za izdavanje vozačke dozvole u redovnom postupku.

Izmjenama Pravilnika o vozačkim dozvolama propisane su i nove dimenzije fotografija koje sada iznose 35 X 45 mm umjesto dosadašnjih 3 x 3,5 cm. Svi oni koji će od danas podnositi zahtjev za novu vozačku dozvolu u policijskoj upravi ili postaji, moraju imati fotografije novih dimenzija.

Više informacija možete saznati u rubrici: Vozačka dozvola


Upute za e-Zahtjev za vozačku dozvolu


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI