Vraća li se Franjo?

Franjo Lucić u prvom redu na Aurea Festu, 1.9.2017.
(FOTO: 034 Portal)

03.09.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 13362

Došla je nedjelja i kraj Aurea Festa, temperature padaju, moglo bi se već početi paliti grijanje. Moram priznati da nam nedostaju Neferovićevi biseri jer smo u nedostatku tema, morao sam dobro razmisliti od današnjoj temi.




Prateći događaje ovih dana na svim požeškim portalima i razmišljajući o situaciji gospodina Lucića, primijetih da se Lucić u javnosti pojavljuje na svim važnim događajima te je na svim fotkama u prvom redu. Sjetih se tako one zbrke od prije nekoliko tjedana gdje je gospodin Lucić na veliko davao svoju ostavku i tako dalje...






Nekako me to podsjetilo na zbrku oko ministra Krstičevića od prije također nekoliko tjedana i situaciju "dajem/ne dajem" ostavku jer nakon te "neopozive ostavke" ipak se ništa nije dogodilo- on je i dalje ministar obrane i sve je otišlo u zaborav.


Sličan ili možda čak i bolji slučaj je definitivno slučaj HDZ-ovog saborskog zastupnika Franje Lucića jer on čak nije ni dao "neopozivu ostavku" nego samo "ostavku" koju, u Franjinom slučaju, nitko nije prihvatio (niti Zagreb niti županijski odbor), baš nitko na to službeno nije reagirao. Možda misle da je to impulzivna ostavka, s obzirom na to da je Lucić poznat po toj karakternoj osobini.

S pravom se pitamo, što sad? Ako ostavka nije prihvaćena, ostaje li sve po starom!?




Vjerujemo da će u tom slučaju čelnici HDZ-a u županiji dobro proslaviti, okretati janjce, bikove i ostale životinje na ražnju u tu čast.

Šalu na stranu, zašto bi Franjo Lucić uopće i dao ostavku!? Zbog jadnih 3500 kuna što provjereno nije mito jer zakon ne predviđa mito novinara, mi smo već svi ionako kupljeni od jedne ili druge strane i tako to u svijetu funkcionira.

Ostale činjenice je Lucić u svom demantiju čak i dobro objasnio, osim onog dijela gdje se malo zeznuo s članstvom u HDZ-u od 1990. godine, no taj je dio gospodin Englman s pravom ispravio. Iako sam mišljenja da svatko može biti dobar Hrvat ili HDZ-ovac a da ne upisuje svoje ime u plavu knjigu utemeljitelja, koja se čuva na tajnom mjestu, državnom "svetištu" u Zagrebu.




Ma ne sekirajte se, Franjo, nije bitno je li od 1990., 1991., 1992. ili 1995. godine, ja vjerujem da ste vi baš pravi HDZ-ovac bez ikakve sumnje- a to ste svojim radom u zadnjih 20-ak godina dokazali, što je i sam narod prepoznao.

Ostali razlozi su stvarno stara, hladna kava... Nikakvi! Pravosuđe Lucića nikad nije osudilo, očito s pravom, i zašto bi on onda bez razloga dao ostavku!? Osuđeni ne daju ostavke, oni se ne miču iz svojih fotelja. A zašto se onda ne bi i Franjo Lucić predomislio? Vjerujem da je ona ostavka bila impulzivna i kad malo bolje razmislite, nema razloga za nju.

Gledajući na situaciju u našoj županiji i drugog titana, vječnog SDP-ovca Zdravka Ronka, koji bi doista imao razloga za ostavku nakon niza izgubljenih izbora i vođenja stranke u imaginaciju jer SDP u ovoj županiji kao da ne postoji, HDZ je pod vodstvom Franje Lucića procvao, nikad bolje rezultate nije imao u našoj županiji. Pa tko je onda ovdje lud!?? Onaj koji ima odlične rezultate i daje ostavku ili onaj koji ima niz katastrofalnih i dalje grije svoju fotelju? Ovog drugog dragi Bog iz te fotelje ne može istjerati, pa zašto bi Lucić bio lud da nakon gotovo najboljih izbornih rezultata u Hrvatskoj daje ostavku, mislim stvarno!




Dragi čitatelji, evo završit ću ovaj nedjeljni članak sa zaključkom... Niti je Franjo Lucić otišao niti ima razlog za to (gledajući s njegovog stajališta, naravno). Misleći na veliku radost HDZ-ovaca, posebno županijskog odbora, ovaj Lucićev uspjeh svakako treba proslaviti stoga predlažem da se večeras, na završnoj manifestaciji Aurea Festa, uhvate za ruke i povedu jedno-dva-tri slavonska kola i zapjevaju koji bećarac.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI