Počinje provedba projekta ¨Poduzetnički inkubator Požega¨

Poduzetnički inkubator u Požegi
(FOTO: panora.hr)

03.09.2017. | panora.hr
Pregleda: 3689

Upravni odjel za europske integracije Grada Požege je u studenom prošle godine prijavio projekt "Poduzetnički inkubator Požega” na natječaj "Razvoj poslovne infrastrukture” objavljenog od strane Ministarstva gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta. Ukupna vrijednost prijavljenog projekta je 18.642.984,00 kn, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 93,33% ili 17.400.054,70 kn.

Projekt se provodi u partnerstvu s Regionalnom razvojnom agencijom Požeško-slavonske županije "PANORA" i Gradom Kutjevo. Na projektu kao suradnici sudjeluju Veleučilište u Požegi, 4 srednje škole (Obrtnička škola Požega, Tehnička škola Požega, Poljoprivredno-prehrambena škola Požega i Ekonomska škola Požega), te Općina Velika.

Inkubator će se nalaziti u Poduzetničkoj zoni, a ponudit će svojim stanarima 10 uredskih prostorija (devet uredskih prostora veličine 18m2 i jedan veličine 37m2) opremljenih kvalitetnim uredskim namještajem i potrebnom računalnom opremom; coworking prostor (54m2) koji će moći primiti do 24 korisnika istovremeno; konferencijsku dvoranu (76 m2) opremljenu najsuvremenijom opremom za održavanje seminara, sastanaka, multimedijalnih prezentacija ili audio-video konferencija; multifunkcionalnu dvoranu (55m2) opremljenu multimedijalnim pomagalima pogodnim za sve vrste prezentacija, seminara, predavanja i edukacije u objektu te 4 proizvodne hale (144m2) od kojih svaka uključuje vlastiti ured i sanitarni čvor. Osim najma navedenih kapaciteta infrastrukture, Inkubator će nuditi usluge savjetovanja oko pokretanja posla, pomoć pri razvijanju proizvoda i usluga, edukaciju poduzetnika početnika, pravno savjetovanje, mentorstvo u upravljanju poslovanjem i brojne druge.


Projekt traje 18 mjeseci te uključuje izgradnju zgrade i njeno opremanje, nakon čega će ista biti stavljena na raspolaganje budućim stanarima. Pročelnik Upravnog odjela za europske integracije doc.dr.sc. Marko Šostar poziva sve zainteresirane poduzetnike ili one koji to planiraju postati da se detaljnije informiraju i savjetuju o Poduzetničkom inkubatoru i uslugama koje će biti na raspolaganju u EU uredu na Trgu Svetog Trojstva 11, radnim danom od 7 do 15h. U sklopu projekta se također 1. rujna otvara natječaj za zapošljavanje voditelja navedenog projekta, stoga pozivamo sve zainteresirane osobe koje imaju iskustva u provedbi projekata financiranih iz EU fondova da se kandidiraju na natječaj i pristupe testiranju na kojem će se provjeriti znanje isključivo iz prakse provođenja projekata. Najuspješniji kandidat će sklopiti ugovor o radu s Gradom Požega za vrijeme trajanja provedbe projekta.


izvor: www.panora.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI