Otvorena izložba lovnih pasa u Požegi

Izložba pasa
(FOTO: M.M.)

03.09.2017. | M.M.
Pregleda: 5025

Danas je Kinološka udruga Požega u suradnji s Hrvatskim kinološkim savezom organizira nacionalnu specijalnu izložbu svih lovnih pasmina pasa u Požegi u parku uz Orljavu.

"Drugu godinu za redom organiziramo manifestaciju pod nazivom " Specijalna izložba lovnih pasmina".

Kinološka udruga Požega postoji 65 godina i djeluje na području cijele Požeško – slavonske županije. Brinemo se o čistokrvnim psima s rodovnicom odnosno poznati su im roditelji, djedovi i pradjedovi. Ujedno smo članovi Hrvatskog kinološkog saveza i međunarodne organizacije FCI.


Trenutno nas ima oko 40 članova s tim da smo u prošlim vremenima znali imati i do 90.


Danas će biti predstavljeno 46 pasa svih lovnih pasmina, a ocjenjuje se izgled psa odnosno eksterijerno ocjenjivanje u ljepoti, visini, boji i kvaliteti dlake, boji oka itd." - rekao je predsjednik kinološke udruge Požega Danijel Gelenčir




Stručni licencirani sudci su iz Petrinje Nenad Vujanović i iz Lužana Dalibor Pešutić, a delegat ispred Kinološkog saveza je Ana Dudrak.




"Ljudi koji ne vole životinje i ljubimce, ne mogu voljeti jedni druge. Znam da je Danijel strastveni lovac i da lovački psi nisu samo prijatelji, to su i kolege koji sudjeluju u lovu i drago mi je što smo ponovno svi zajedno okupljeni na ovakvoj lijepoj manifestaciji.

Sudci će vjerojatno imati tešku zadaću ali će izabrati one najbolje. Drago mi je što u sklopu Aurea festa obogaćujemo našu ponudu i ono bitno je da je Grad Požega prijatelj kućnih ljubimaca i dalje će intenzivno raditi na tome.

Vama kao udrugi čestitam i obećavam da i dogodine možete računati na potporu Grada Požege te proglašavam ovu izložbu otvorenom. " - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić






















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI