03.09.2017.
Zadovoljna.hr
Pregleda: 12172
Kendle sa šljivama
(FOTO: Zadovoljna.hr)
Iako ih svi volimo jesti, kuhanje krumpira, priprema i miješenje tijesta za pripremu knedli mnogima zadaje muke i oduzima puno vremena. Zato će brzi recept za koji vam ne trebaju krumpir ni jaja riješiti vaš problem i skratiti vrijeme pripreme
Sastojci:
2 šalice vode
2 šalice glatkog brašna
Svježe šljive ili džem po želji
Sol (po želji)
2 do 3 žlice maslinovog ulja
Priprema:
1. Zakuhajte posoljenu vodu te u nju dodajte brašno.
2. Miješajte dok se brašno i voda povežu i ne obazirite se na grudice.
3. Na radnu površinu posipajte malo brašna te na to stavite dobivenu smjesu iz lonca.
4. Ostavite da se barem malo ohladi (kako bi mogli mijesiti), u nju dodajte maslinovo ulje i sol te sve zajedno dobro izmijesite rukama dok ne dobijete glatko tijesto bez grudica.
5. Tijesto narežite na komade, u svaki utisnite šljivu ili žlicom marmeladu te dlanovima oblikujte kuglice.
6. Dobivene knedle kuhajte u posoljenoj vodi dok ne isplivaju.
7. Poslužite prelivene maslacem i prezlom, a po želji ih posipajte šećerom i cimetom.
3 dodatna savjeta:
1. Volite li malo tvrđe knedle, u tijesto možete dodati jedno jaje
2. Recept je dovoljan za četiri osobe, a želite li povećati ili smanjiti količinu dodajte ili oduzmite po šalicu vode i brašna. Od istog tijesta možete napraviti i ukusne njoke
3. Ako vam ostane knedli zaledite ih sirove jednu pored druge.