Hoće li novi vrtić ovaj mjesec otvoriti svoja vrata?

Novi vrtić u Požegi
(FOTO: A.M.)

02.09.2017. | A.M.
Pregleda: 13277

Izgradnja dječjeg vrtića u Požegi (Rudinska ulica) počela je početkom ove godine, a radove je u veljači obišao i tadašnji gradonačelnik Neferović objasnivši kako su ulaganja u izgradnju vrtića velika, ali da se na modularnu izgradnju odlučilo jer je jeftinija.




Novi će se vrtić prostirati na oko 3.000 četvornih metara površine. Imat će 5 vrtićkih i 5 jasličkih jedinica, od kojih svaka grupa može imati 20 do maksimalno 25 djece, a jaslička do 15-ero, što znači da će vrtić moći primiti ukupno do 200 djece.


Tada je plan za završetak izgradnje vrtića bio kraj travnja, a plan puštanja vrtića u funkciju bio je svibanj, no to se očito nije dogodilo, trajala je predizborna kampanja i o vrtiću se jednostavno više nije pričalo.


U srpnju ove godine, novi gradonačelnik Puljašić rekao je kako je izgradnja vrtića pri kraju i da bi on svoja vrata trebao otvoriti u rujnu. Mi smo danas vrtić obišli i uvjerili se da izgradnja doista je pri vrhuncu te da se u vrtiću nalazi ekipa za čišćenje što bi moglo značiti da će obećanje otvorenja u rujnu biti ispunjeno.




Problem ipak nastaje kod roditelja djece koja pohađaju vrtić "Pod gradom". Oni su nam se požalili kako ih nitko iz uprave vrtića nije obavijestio u koji vrtić dijete treba krenuti u novoj predškolskoj godini.

"Slučajno sam, u prolazu, saznala od jednog roditelja da djeca ostaju u starom vrtiću Pod gradom jer novi ipak nije dovršen. Izgleda da su neki drugi projekti bitniji od budućnosti naše djece. Jer sve ovo će se prelomiti na djeci i nedužnim tetama koje će u novoj predškolskoj godini dobiti još više djece u skupini nego što je to zakonom dopušteno. Naime, predviđena je još jedna jaslička i jedna vrtićka skupina na novoj lokaciji pa me zanima u kojoj prostoriji će ona sada boraviti", pita se naša čitateljica.




oditelji dodaju kako nemaju ništa protiv vrtića Pod gradom no da im je dosta obećanja koja traju od proljeća, a sve u svrhu predizborne kampanje. Za dva dana počinje nova školska godina, a svi znamo da se većina djece vrtićke dobi tada također vraća u vrtiće. Roditelji su ljuti što ih nitko ne obavještava o otvorenju vrtića koji ionako već sada od obećanja kasni četiri mjeseca.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI