Dr. Petrić ili dr. Mršić - pitanje je sad!?

Dječji dispanzer u Požegi
(FOTO: A.M.)

01.09.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 19489

Ovih dana Požegu je potresao "doktorski" skandal koji se odvija između dr. Petra Petrića i dr. Željka Mršića. Za one malo manje upućene, da pojasnimo. Naime, nefrolog prim. dr. Petrić se na pojedinim požeškim portalima pohvalio kako, nakon dugog radnog staža u OŽB Požega, otvara ambulantu opće medicine na adresi Vukovarska ulica 31 (nekadašnja ambulanta dr. Mršića) te putem portala poziva sve pacijente da mu ukažu svoje povjerenje.

Ne bi to ni bio toliki problem da tim Petrić nije otišao korak dalje i NAVODNO putem SMS poruka i poziva pozivao pacijente dr. Mršića da se upišu kod njega. Kako bi uopće doktor mogao otvoriti svoju ambulantu opće prakse, mora imati početnih 425 pacijenata da bi mogao potpisati Ugovor s HZZO-om kao koncesionar-privatni liječnik. A dr. Petrić se izgleda služio svim metodama da do te brojke i dođe...

U svojoj izjavi, dr. Mršić govori kako glasine da će njegovu ambulantu preuzeti dr. Petrić kruže od početka godine, što se na kraju i dogodilo iako mu je u Domu zdravlja PSŽ krajem 2016. godine obećano da u "svojoj" ambulanti, u kojoj je proveo 25 godina, može raditi do 2020. godine, dok mu je važeća licenca.


"Natječaj za koncesiju bio je samo formalnost jer se unaprijed znalo tko će je dobiti! Ono što je u ovoj priči zabrinjavajuće i sramno je način na koji je dr.Petrić prikupljao, tj. otimao moje pacijente, kako bi prikupio 425 pacijenata da bi mogao potpisati Ugovor s HZZO-om kao koncesionar-privatni liječnik. Navedeni liječnik i njegova supruga su zaposjeli službene prostore Doma zdravlja u Vukovarskoj 31, te su telefonskim putem zvali moje pacijente da se dođu upisati kod njega jer sam ja u mirovini, a on počinje raditi 1. rujna u mojoj ambulanti. A, ako to ne učine ostat će bez zdravstvene zaštite, tj svog izabranog liječnika", stoji u izjavi dr. Mršića.


Kaže kako nije sporno što su dr. Petrić i njegova supruga nazivali njegove pacijente, već nemoralno i neetički što su pacijentima lagali da dr. Mršić više neće raditi jer je u mirovini, ne bi bio jedini doktor u našoj županiji koji radi tijekom mirovine, mogli bismo ih nabrojati barem 10 sad- od ginekologa, psihijatara, psihologa itd.

"Ako navedeni liječnik sebe predstavlja kao vrhunskog stručnjaka, humanistu,poštenog čovjeka, čemu je onda pribjegavao ovim metodama? One su očiti dokaz da se ne radi o dobroti, poštenju i pravednosti, a još manje o osobi kojoj bi pacijenti trebali dati svoje povjerenje da ih liječi ili im pomaže po svim pozitivnim pravilima medicinske etike. Nedvojbeno je da je navedeni liječnik pao na svom prvom ispitu poštenja, tj. davanja istinitih informacija prilikom upisa mojih pacijenata. Zapravo je sada osnovno pitanje kako vjerovati liječniku koji je na lažni i nepošteni način upisivao moje pacijente da budu njegovi pacijenti? Što, zapravo, očekivati od takvog čovjeka i liječnika?", nastavlja dr. Mršić.

Dr. Petrić navodno nije stao na samo tih 425 pacijenata, već je nastavio dalje prikupljati pacijente dr. Mršića, što znači da se dr. Mršić više ni ne može vratiti u Vukovarsku 31 (od 1. listopada je trebao biti u ambulanti dr. Čubele).

Dr. Mršić dodaje kako se nema čega bojati jer je radio samo za dobrobit svojih pacijenata tijekom svih 25 godina, a da su ga pacijenti voljeli i poštivali dokazuje i činjenica da je 2015. i 2016. godine izabran za "NAJDOKTORA GODINE" prema ocjenama upravo pacijenata.

"Preporučujem svim svojim pacijentima, a koji su izigrani, prevareni, krivo informirani da zatraže brisanje iz ambulante dr. Petrića, te da izvrše slobodan izbor svog liječnika po zakonskim propisima, a isto tako i svim ostalim mojim pacijentima koji se još nisu upisali, da izvrše izbor liječnika po svom izboru. Ovim putem zahvaljujem se svojim pacijentima,koji su bili u mojoj skrbi kraće ili duže vrijeme, na iskazanom povjerenju i strpljivosti ! Svim svojim sadašnjim pacijentima, te onim pacijentima koji su iz opravdanih ili neopravdanih razloga otišli od mene, ovim putem se ispričavam ako sam ih na bilo koji način oštetio pružajući im zdravstvenu skrb. To mi nikada nije bila namjera", stoji na kraju izjave dr. Željka Mršića.

Kako do dr. Petrića nismo mogli doći, telefonski smo kontaktirali njegovu suprugu koja nam je samo kratko rekla kako na cijelu ovu situaciju NEMA KOMENTARA.

Sve u svemu, zdravlje je čovjekovo najveće blago za čije je očuvanje zadužen on sam, a tek onda doktori. Žalosno je što se ovakve situacije odvijaju upravo u tom području jer pacijent mora vjerovati svom liječniku, pacijent mora biti siguran da njegov liječnik čini sve za njegovu dobrobit. Jasno nam je da u životu ništa nije besplatno i sve dolazi sa svojom cijenom, no ne zaboravimo da bolestan čovjek ima samo jednu želju- ozdravljenje! Ponekad to ozdravljenje košta, a zadnje što pacijentu treba je skandal ovakvih razmjera i bojazan da će ostati bez svog liječnika. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI