Sol je u silosima, zimski uvjeti na cestama mogu početi

Mehanizacija zimske službe je spremna
(FOTO: Damir Špehar/PIXSELL)

14.11.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 3556

Slavonskobrodska tvrtka Ceste d.d. koja već 20 godina održava ceste na području naše županije, potpisala je nakon višednevnih prosvjeda ugovor sa Županijskom upravom za ceste. Predsjednik uprave tvrtke Tomislav Opačak kaže kako su zadovoljni novim ugovorom u kojemu je sve onako kako i  predviđa okvirni sporazum potpisan prije dvije godine.

Spremni za zimske uvjete

- Svi radnici ostaju na svojim radnim mjestima, a nama je sada u prvom planu popunjavanje voznog parka kako bi još spremnije dočekali zimu, snijeg i led na cestama, kaže Opačak. Tvrtku koju je nedavno preuzeo bila je u gubicima, dokapitalizacijom i preuzimanjem čelnog mjesta u tvrtci, kako kaže, financijska se situacija stabilizirala te su krenuli i u osuvremenjivanje voznog parka.


- Sol je već u svojim silosima i spremištima u nedcestariji u Požegi i Pakracu. Mi smo spremni i za led i za snijeg, kaže Opačak dodajući kako Ceste d.d. preuzimaju sol od Hrvatskih cesta te vrše posipanje na županijskim i državnim cestama na području naše županije.
Kaže kako je u Požegi i Pakracu već nekoliko novih kamiona, ralica i roto posipača soli te da tako opremljeni zadovoljavaju visoke propisane standarde.


Sutra počinju dežurati

Šef zimske službe tvrtke Ceste d.d. Ivica Vuletić kaže kako služba upravo sutra starta s prvim dežurstvima. - Petnaesti studeni je uvijek prvi dan pojačanog rada zimske službe. S obzirom na vrijeme uvest ćemo prvi stupanj pripravnosti, dakle minimalan broj vozila i ljudi koji će dežurati.

Dodaje kako zimska služba tvrtke u tri županije brine oko 1750 kilometara kategoriziranih cesta, a da je samo za Požeško-slavonsku županiju na raspolaganje stavljeno 14 motornih vozila.

O zimskim uvjetima na lokalnim cestama u županiji brinu se druge tvrtke, pretežno komunalne koje obavljaju i komunalne poslove na tim područjima. Tako u gradu Požegi posao zimske službe obavlja tvrtka Tekija.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI