Muzej u loncu i priprema stoljetnih slavonskih jela

Muzej u loncu
(FOTO: M.M.)

31.08.2017. | M.B.
Pregleda: 5619

U sklopu Aurea Festa i Gradski muzej Požega ima svoje atrakcije "Muzej u loncu" i "Muzejska brijačnica". Svake večeri do 2.9, od 18 sati počinje Cooking show koji će svima zainteresiranima promovirati običaje i povijest Požege i Slavonije kroz sudjelovanje u pripremi zaboravljenih jela. Isto tako, svake večeri do 2.9., pokazat će kako se priprema poznati "vinogradarski ćevap" koji je zaštićeno nematerijalno dobro RH.




"Odlučili smo ove godine promovirati i kroz zanimljive cooking show-ove prikazati pripreme nekih zaboravljenih jela s područja Požeštine kao što su: popara, cicvara, majsko vino, trganci sa sirom, rezanci na brdo, marmeladu od mrkve, šmarn, gojatni, župa s taranom. Pokušavamo zaživjeti vinogradarski ćevap pa smo svaku večer organizirali pokazivanje njegove pripreme jer želimo ugostiteljima pokazati da je on itekako komercijalan i može živjeti u restoranima i na ulicama.


Svi zainteresirani moći će po promotivnim cijenama isprobati čuveni ćevap. Što se tiče Muzejske brijačnice, imamo tri brijača u brijačnici preko puta crkve sv. Lovre, dva Požežanina Matu Raguža i Ivicu Matokovića, a kao posebni gost došao nam je vintage brijač Matija Leninger iz Slavonskog Broda. Oni će na retro način pružati usluge šišanja i brijanja svim Požežanima", rekla je Maja Žebčević Matić, ravnateljica Gradskog muzeja Požega.


























Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI