¨Franjo Lucić nije član HDZ-a od 1990. godine- govori neistinu¨

Vladimir Englman
(FOTO: Lidija Galić)

31.08.2017. | Vladimir Englman
Pregleda: 13244

Priopćenje Zajednice utemeljitelja HDZ-a Požeško-slavonske županije vezano za izjavu Franje Lucića objavljenu na našem portalu 29.8.2017. godine pod naslovom "Franjo Lucić demantira netočne informacije objavljene u medijima " objavljujemo u cijelosti:

"Sukladno Zakonu o medijima molim da ispravite objavljenu informaciju na vašem portalu koja je vezana za objavljeni članak 29.08.2017. godine vezan za Franju Lucića i njegov navod da je član HDZ-a od 1990. godine.

Franjo Lucić nije član HDZ-a od 1990. godine – on time iznosi neistinu i obmanjuje građane i javnost.


Kako bi javnost, svi stanovnici u Požeško-slavonskoj županiji, a i šire, imali točnu i istinitu informaciju, kao predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Požeško-slavonske županije i osnivač te stranke na ovim prostorima dužnost mi je reagirati i opovrgnuti iznesenu neistinu koja se nikako ne smije prešutjeti.


Franjo Lucić, saborski zastupnik u svom je priopćenju za medije, koje su neki mediji ovih dana prenijeli, između ostalog je naveo kako je On član HDZ-a od 1990. godine, citiramo taj navod: "U HDZ sam se učlanio 1990. a ne 1995. godine kako je često ističe".

To je čista laž i neistina kojom se Franjo Lucić iz njemu poznatih razloga poslužio i služi već nekoliko puta iznoseći to u javnost kako bi se prikazao onim što nije.

S punom odgovornošću tvrdim da se Franjo Lucić, saborski zastupnik nije učlanio 1990. godine u HDZ jer za to postoje čvrsti dokazi i nepobitne činjenice, ali i sjećanja mnogih koji su tada s velikim rizikom bili članovi HDZ-a.

Evidencija članstva HDZ-a od 1990. do jeseni 1992. godine vodila se i ona postoji u vidu "bilježnice" u koju su se kronološkim redom upisivali one osobe koje su dragovoljno pristupale stranci i postajali njeni članovi. U toj evidenciji nigdje se ne nalazi ime i prezime Franje Lucića tako da su izjave i navodi dotičnog gospodina neistiniti i lažni što je žalosna činjenica da se istima služi jedna osoba koju je narod izabrao da ga predstavlja u najvišoj instituciji časnom domu Hrvatskom saboru.

Od jeseni 1992. godine u Temeljnim općinskim ograncima ili bolje reći organizacijama HDZ-a ustrojena je tvz "plava knjiga" u kojoj su se vodile evidencije članstva onih koji su pristupali stranci jer je krajem 1992. godine krenulo masovnije učlanjivanje u stranku. Uz tu tvz. "plavu knjigu" i dalje se na jedinstvenom mjestu vodila evidencija članstva koja je na sigurnom mjestu kako ne bi došlo do zloupotrebe i lažnih predstavljanja da se netko učlanio u HDZ što kod nekih osoba, poput Franje Lucića nije slučaj.

Bilo je pokušaja da se u tvz. "plave knjige" u Temeljnim općinskim organizacijama unesu imena i datumi pristupa stranci sa starijim datumima jer članovi stranke nisu bili u početcima stvaranja samostalne Republike Hrvatske. Međutim upavo iz tih i sličnih razloga čuva se orginal koji je nemoguće prepravljati, a uz sve to Utemeljitelji imaju svoju evidenciju u Zagrebu koju nije moguće krivotvoriti.

Vladimir Englman,
predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-aPožeško-slavonske županije i osnivač te stranke"


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI