Tko tu koga ...!?

Ugašeni semafori u Požegi
(FOTO: M.M.)

30.08.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 7848

Prije 10-ak dana smo po ne znamo koji put pisali o kvaru semafora na križanjima ulica K. Zvonimira-Osječka i Osječka-Industrijska u Požegi, tad smo na spomenutim križanjima zatekli i policijske službenike koji su usmjeravali promet jer se u udarno vrijeme stvaraju gužve, pogotovo ako dolazite iz sporednih cesta. Nakon objave našeg članka u kojem spominjemo kako je uređaj oštećen u grmljavinskom nevremenu prije više od mjesec dana, grad Požega poslao je priopćenje za medije u kojima se ispričava građanima zbog eventualnih neugodnosti i navodi kako je oštećeni dio naručen iz inozemstva te se čeka da stigne i semafori će biti funkciji.

E sad... Ako je prije devet dana taj oštećeni dio već bio naručen, a ni do današnjeg dana semafori ne rade, nije nam jasno gdje je točno nastao zastoj!? Njemačka je država poznata po svojoj industriji i doista sumnjamo da upravo tog dijela za naš nesretni semafor nemaju "na lageru". Sumnjamo da je problem nastao i u dostavi, pogotovo jer u današnje vrijeme postoji inozemna DHL dostava koja čak pruža mogućnost dostave u 12 sati, samo ako malo više nadoplatite. Isto tako, vjerujemo da u Požegi postoji nekoliko desetaka stručnih osoba koji bi taj oštećeni dio znali zamijeniti, tako da mislimo da nije problem niti u tom području.

Dakle, pitanje se postavlja samo od sebe, tko tu koga ....?! Za pet dana počinje školska godina, a to znači i veće gužve u gradu pogotovo ujutro kad se ide i na posao. Osim automobila, autobusa i bicikala, gotovo najviše je pješaka (čitaj djece) koji gradom cirkuliraju gotovo cijelog dana. Kad policijski službenici reguliraju promet, stanje se još nekako može i podnijeti, ali kad ih nema, bojimo se da će deblji kraj izvući baš oni najosjetljiviji- pješaci!


Moramo priznati da ovo prebacivanje loptice odgovornosti s grada Požege na Hrvatske ceste i obrnuto nimalo nije zanimljivo jer vrijeme prolazi, semafori ne rade, ljudi voze i hodaju, djeca će tim putem morati ići u školu i natrag- bez prometnih incidenata, nadamo se.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI