Pleternica će sufinancirati kupnju udžbenika za sve pleterničke osnovnoškolce

Antonija Jozić i Domagoj Katić
(FOTO: M.B.)

29.08.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 5288

Gradonačelnica Antonija Jozić je danas sa svojim zamjenikom Domagojem Katić održala konferenciju na kojoj želi upoznati javnost sa subvencijom udžbenika, ali i obavijestiti roditelje kako i na koji način mogu ostvariti pravo na subvenciju.

"Ovo je prvi put u povijesti Pleternice da grad subvencira kupnju udžbenika za učenike od 1. do 8. razreda. Pravo na subvenciju od 30 %  imaju svi učenici s područja grada Pleternice. Na ovaj potez smo se odlučili jer smo ohrabreni situacijom koja se događa u našem gradskom proračunu. Važno je naglasiti da mi subvenciramo 30% od cijene kompleta novih udžbenika, što je otprilike cijena novih radnih bilježnica koje svaki roditelj ionako mora kupiti. Kako bi smo olakšali roditeljima prijavu, minimazirali smo dokumentaciju koju roditelji trebaju predati da bi ostvarili pravo na subvenciju," istaknula je gradonačelnica Jozić.

Cijelokupni iznos osiguran za sufinanciranje udžbenika je oko 300 tisuća kuna, a zahtjev se može predati već danas i sve do 30. rujna 2017. godine. Kako bi pojednostavili proceduru, na službenim stranicama grada Pleternice (www.subvencije.pleternica.hr) roditelji će moći i online predati svoje zahtjeve, a subvenciju će moći očekivati u najkraćem mogućem roku.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI