¨Ovih dana počinje izgradnja plinovoda od Konzuma do crkve u Velikoj¨

Dan općine Velika- Slavko Samardžić
(FOTO: M.B.)

28.08.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 5168

Sv. Augustin je nebeski zaštitnik općine Velika stoga je danas, na njegov blagdan, općina obilježila svoj dan prvo upoznavanjem svih prisutnih s novim prostorijama općine, zatim polaganjem vijenaca na groblju sv. Marka i svetom misom u crkvi sv. Augustina te svečanom sjednicom u Vatrogasnom domu u Velikoj.








Svečanoj sjednici su nazočili požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sa svojim zamjenikom Željkom Jakopovićem, pomoćnik Ministrice regionalnog razvoja Davor Huška, predsjednik Udruge općina RH Đuro Bukvić, gradonačelnici kako u našoj županiji, tako i diljem Hrvatske te načelnici općina i ravnatelji ustanova u općini Velika.








Načelnik općine Velika Vlado Boban obratio se svima nazočnima istaknuvši sve što je općina učinila u posljednjih godinu dana te otkrivši planove u narednom periodu.




"Najznačajnije što smo učinili u protekloj godini je definitivno kupnja stadiona, to sam već u nekoliko navrata rekao, no ponosni smo što je stadion ostao u općinskom vlasništvu bilo to nekome drago ili ne. Naš je proračun doista skroman, svega 3,2 milijuna kuna, no općina uspijeva sklapati kraj s krajem i provoditi pojedine projekte. U sljedećih nekoliko dana počet će izgradnja plinovoda od Konzuma prema crkvi, tako da će nam na glavnoj cesti biti mali zastoji, no nadam se da će do one iduće sezone grijanja našim kućanstvima i plin biti dostupan kao vrsta ogrijeva. I dalje ćemo osigurati besplatne sve radne bilježnice svim učenicima na području naše općine i stipendije studentima. Posebno sam sretan što postoji lista čekanja u upisu djece u vrtić jer sam mislio da neće biti dovoljno djece, a sada planiramo ovaj novi vrtić još dodatno proširiti te tako povećati kapacitet za još 20 mjesta. U planu je izdrada projektne dokumentacije za izgradnju sportske dvorane u Trenkovu. Kad se riješi status hotela i obnove bazeni, te uz sve spomenute projekte PP Papuk danas, Velika će imati zaokruženu turističku ponudu što je vrlo važno jer će postojati mogućnost za zapošljavanjem što bi mlade trebalo motivirati za ostanak", rekao je načelnik Vlado Boban.







U sklopu svečanosti dodijeljena su priznanja stanovnicima s područja općine koji su svojim djelovanjem doprinijeli boljitku na određenim životnim područjima. Pa je tako Slavko Samardžić iz Radovanaca koji je darovao krv oko 80 puta dosad, primio priznanje kao najznačajniji darivatelj krvi na području općine Velika. Ostali primatelji priznanja su Henrik i Dino Hofman, Lucija Ticl, Karlo Štefka, OPG Larva, Milan Filipčević, Odbojkaški klub Papuk, Motoklub Velika i Filip Pavlović.







Nakon službenog dijela dana, svi prisutni mogli su se poslužiti dobrom slavonskom hranom i okrijepiti autohtonim vinima iz veličkog kraja.






















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI