Gradnja Adrenalinskog parka u Dubokoj, Kuće Panonskog mora u Velikoj, ceste do Jankovca...

PP Papuk
(FOTO: M.B.)

28.08.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 5379

Parku prirode i geoparku Papuk odobren je preko 90 milijuna kuna vrijedan projekt za kojeg je dokumentacija potpisana prošli tjedan u Zagrebu. Danas su spomenuti projekt, po vrijednosti najveći odobren u ovom dijelu Hrvatske, predstavili župani Požeško-slavonske i Virivitičo-podravske županije zajedno s ravnateljem PP Papuk Alenom Jurencem i načelnicima općina Velika i Čačinci.




"Projekt "Geopriče UNESCO geoparka” obuhvaća ulaganje u posjetiteljsku infrastrukturu i sadržaje na nekoliko lokacija, a najveće od njih zasigurno je ulaganje u izgradnju multimedijalnog Geo – info centra u Voćinu. Na taj način produžit će se turistička sezona na jesenske i proljetne mjesece u cijeloj Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj županiji, jer će Geo-info centar sadržavati atrakcije koje će prezentirati prirodne ljepote na inovativan način neovisno o godišnjem dobu. Osobita ciljna interesna skupina su i djeca i mladi te znanstvenici kojima će Geo-info centar i Kuća Panonskog mora služiti kao alati u nastavi i potpora u učenju i izradi seminarskih, maturalnih, diplomskih i znanstvenih radova, ali i svi ljubitelji prirode, obitelji s djecom i mladi, rekreativci i planinari", rekao je ravnatelj PP Papuk Alen Jurenac.









Osim izgradnje Geo – info centra u Voćinu planirana je rekonstrukcija i asfaltiranje ceste od Slatinskog Drenovca preko Jankovca do granice županija, kao i adaptacija i opremanje dviju multimedijalnih dvorana u Kući Panonskog mora u Centru za posjetitelje Parka prirode Papuk u Velikoj, te gradnja Adrenalinskog parka uz Kamp odmorište Duboka.




"Sretan sam što je ovakav važan projekt došao u našu županiju te će nas još više povezati sa susjednom Virovitičko-podravskom županijom i PP Papuk. Ovo su odgovori na pitanje koji su putevi za razvoj turizma ovdje u Slavoniji. Uskoro će biti objavljen natječaj za pripremu dokumentacije izgradnje ceste od Velike do Jankovca jer je i nama želja da spojimo te dvije ceste jer smo i sentimentalno vezani za taj dio Papuka zbog naših 11 branitelja koji su na tom putu izgubili svoje živote. Ovo je samo još jedan dokaz da u Slavoniji ima kruha te ga ne moramo tražiti izvan nje", istaknuo je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.




Načelnik općine Velika Vlado Boban kaže kako ovo nije mogao biti bolji poklon za Veliku koja danas slavi svoj dan. "Prije par godina smo kupili mislim jednu od posljednjih pravih slavonskih kuća u Velikoj i tu će biti "Slavonska kuća" koja je od "Kuće Panonskog mora" udaljena samo 300-injak metara što zaokružuje cjelokupnu turističku ponudu. Zahvaljujem se PP Papuk koji nam je pomogao da projekt uređenja "Slavonske kuće" i ostvarimo. Kad se zaokruži priča s veličkim bazenima i hotelom, bit će to jedna kompletna turistička ponuda u općini Velika", dodao je Boban.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI