Ispravak netočnog navoda

općina jakšić
(FOTO: M.M.)

25.08.2017. | M.R./Z.B.
Pregleda: 4485

Dana 14.kolovoza 2017. godine u tjedniku "Požeška kronika" a pod naslovom "Završava se uređenje i opremanje prostora za najmlađu djecu jasličke skupine" iznesena je djelomična tvrdnja izvučena iz konteksta (slučajno ili namjerno) koja stvara pogrešan zaključak kod čitatelja ,a na što Oporbena petorka Općinskog vijeća Jakšić na jedan vrlo kulturan i razuman način skreće pozornost.

Tekst članka pokušava iznijeti svu sposobnost i kreativnost Općinskog dvojca gsp. Kovačevića,načelnika i gsp. Barišića,zamjenika načelnika Općine u činjenici da je Ministarstvo obrazovanja dostavilo zatraženu suglasnost za možebitnu dogradnju još jednog odjela unutar postojećeg vrtića za najmlađu dječju skupinu.

Autor teksta i vlasnik tjednika "Požeška kronika" gsp.Protić imao je za potrebu iznijeti i opasku koja glasi " svi vijećnici bili su Za, samo je Mladen Raguž bio protiv,čak i ta oporbena petorka kojom se on predstavlja u nekim medijima je glasovala Za tu odluku" kraj citata.


Gsp. Protića smo upoznali kao nadasve odgovornu i iznimno profesionalnu osobu u segmentu novinarske branše,uvijek se zalagao za pluralizam mišljenja te je kao neovisan i samostalan novinar nastojao unutar naše požeštine širiti istinu baziranu na činjenicama i argumentima ne dozvolivši nikome da mu se miješa u uređivačku politiku niti nameće svoja mišljenja.


Zbog toga smo se dodatno iznenadili iznesenim činjenicama koje ne odgovaraju stvarnoj situaciji ( budući je osobno prisustvovao sjednici Općinskog vijeća) i koja kao takva sugerira čitatelja na donošenje pogrešnog zaključka. Je li gsp. Protić učinio slučajni previd ili je to svjesno učinio no Oporbena petorka prateći političku scenu globalno, a napose na području Općine imala je za potrebu čitateljstvu podastrijeti još jednom istinu.

Istinu veli gsp. Protić kada kaže da je protiv odluke bio samo gsp. Raguž a svi ostali za ,no kada sumiramo cijeli kontekst on daje sasvim drugačiju predodžbu situacije. Odluka "za" je bila samo da Općina uđe u korenspodenciju s Ministarstvom obrazovanja a nakon toga bude li ona pozitivna Općinsko će vijeće donijeti konačnu odluku ulazi li se u invensticiju ili ne. To je opetovano kazao i predsjednik Općinskog vijeća gsp. Oreški . Gsp. Kovačević je u međuvremenu morao a nije ,dostaviti sav materijal u kojemu se jasno preciziraju svi parametri ( financijska konstrukcija,odabir projektanta u slučaju pozitivne odluke te odabir najpovoljnijeg izvođača) na osnovu kojih će Općinsko vijeće uopće biti u prigodi donijeti zaključak na osnovu kojega se može krenuti u izradu investicije.

Sve te radnje su od strane gsp. Kovačevića bile zanemarene te je isti a u sklopu svojih ranijih navika u potpunosti zanemario Općinsko vijeće te iskoristio suglasnost Ministarstva obrazovanja da na svoju ruku prione izradi projekta. Obmanuo je ,izigrao i slagao kako predsjednika tako svo Općinsko vijeće izuzev gsp. Raguža koji je u startu bio protiv jer vrlo dobro zna na koji način gsp. Kovačević promišlja i djeluje, te je stoga zatražio najprije sav materijal iz kojega se da iščitati projekt.

Sve te činjenice vrlo bitne za postupke koji su se iz toga izrodili gsp. Protić je imao potrebu zanemariti i sakriti a podastrijeti samo jedan mali fragment koji ide u prilog Općinskom dvojcu.

Je li možda razlog taj što je pred same zadnje Lokalne izbore gsp. Kovačević i HDZ-e Općine naručio i za promidžbene svrhe platio 1200 komada "Požeške kronike "unutar koje su se veličali velebni uspjesti gsp. Kovačevića i HDZ-e počevši od kanalizacijske mreže pa sve do sustava vodovoda i Industrijske zone.Sam gsp. Raguž je dobio 5 primjeraka......ili je razlog dublji?

Ne želimo niti ćemo ulaziti u dublju analizu jer mi ćemo i nadalje zadržati pozitivno mišljenje o gsp. Protiću i nadati se iskreno da je došlo do lapsusa koji se događa i najboljima. I za kraj samo opetujemo, ova Oporbena petorka je vrlo stamena i nepotkupljiva,djelujemo isključivo na bazi činjenica i na dobrobit zajednice ulazeći i u najosjetljivije teme koje su dugo godina bile zabranjene i kao takve obavijene velom tajne.

Za ilustraciju gsp. Protiću ,budući da čitatelji portala 034 na području Općine to znaju,kada stavimo u komparaciju tjednik "Požešku kroniku" i portal 034 na bazi čitanosti uvjerljivo premoćno što se tiče čitanosti a još više povjerenja čitatelja u istinitost informacija "pobjeđuje" portal 034. Zašto je tako neka gsp. Protić sam izvuče zaključak a mi mu želimo i nadalje svako dobro i puno uspjeha u profesionalnom svijetu novinarstva u kojemu je On na neki način pionir ovih prostora.

Na koncu mala digresija u kontekstu novoga "velikog pothvata " gsp. Kovačevića ,u svezi nabavke traktora i silnih priključaka ( nadamo se da sada neće biti toliko nepokošene površine pa čak i kroz glavne ulice Jakšića uz nogostup) za potrebe Komunalnog odjela. Za isto je Općina osigurala 119 tisuća kuna ( 119000,00 kuna) . Ne kažemo da isto nije potrebno no je li bilo potrebnije od osiguravanja studentskih stipendija za sve redovne studente,od subvencioniranja prijevoza za srednjoškolce,od osiguravanja toplog obroka za svako dijete u školi itd. Čitali ste što čini gsp. Vlado Boban,načelnik Općine Velika? Ako niste prenosimo ukratko; Općina Velika je osigurala udžbenike za svu osnovno školsku djecu,studentsku stipendiju za svakog redovnog studenta, te subvencionirani prijevoz za sve srednjoškolce!!!.Uočavate razliku? Gsp. Boban prioritete postavlja sukladno savjesnom i odgovornom čelniku Općine,u skrbi za čovjeka i djecu koja su svagdje i uvijek prioritet. Gsp. Kovačević prioritete postavlja sukladno interesima kako sebe tako i skupine uz sebe. Uzima cipelarinu iako na nju nema pravo, ukida subvencionirani prijevoz za srednjoškolce,ograničava broj stipendija za studente ( a i ovo malo djeli djeci obrtnika) te dijeli tzv. nagradne plaće lokalnim službenicima po principu "pola mi vrati".Tu ne treba više komentara.

S poštovanjem,

Oporbena petorka Općine Jakšić




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI