NASLOVNAJAKŠIĆPOLITIKAARHIV
Ispravak netočnog navoda

FOTO: M.M.

OPĆINA JAKŠIĆ

Ispravak netočnog navoda

25.08.2017. | M.R./Z.B. PREGLEDA: 4180

Dana 14.kolovoza 2017. godine u tjedniku "Požeška kronika" a pod naslovom "Završava se uređenje i opremanje prostora za najmlađu djecu jasličke skupine" iznesena je djelomična tvrdnja izvučena iz konteksta (slučajno ili namjerno) koja stvara pogrešan zaključak kod čitatelja ,a na što Oporbena petorka Općinskog vijeća Jakšić na jedan vrlo kulturan i razuman način skreće pozornost.

Tekst članka pokušava iznijeti svu sposobnost i kreativnost Općinskog dvojca gsp. Kovačevića,načelnika i gsp. Barišića,zamjenika načelnika Općine u činjenici da je Ministarstvo obrazovanja dostavilo zatraženu suglasnost za možebitnu dogradnju još jednog odjela unutar postojećeg vrtića za najmlađu dječju skupinu.

Autor teksta i vlasnik tjednika "Požeška kronika" gsp.Protić imao je za potrebu iznijeti i opasku koja glasi " svi vijećnici bili su Za, samo je Mladen Raguž bio protiv,čak i ta oporbena petorka kojom se on predstavlja u nekim medijima je glasovala Za tu odluku" kraj citata.


Gsp. Protića smo upoznali kao nadasve odgovornu i iznimno profesionalnu osobu u segmentu novinarske branše,uvijek se zalagao za pluralizam mišljenja te je kao neovisan i samostalan novinar nastojao unutar naše požeštine širiti istinu baziranu na činjenicama i argumentima ne dozvolivši nikome da mu se miješa u uređivačku politiku niti nameće svoja mišljenja.

Zbog toga smo se dodatno iznenadili iznesenim činjenicama koje ne odgovaraju stvarnoj situaciji ( budući je osobno prisustvovao sjednici Općinskog vijeća) i koja kao takva sugerira čitatelja na donošenje pogrešnog zaključka. Je li gsp. Protić učinio slučajni previd ili je to svjesno učinio no Oporbena petorka prateći političku scenu globalno, a napose na području Općine imala je za potrebu čitateljstvu podastrijeti još jednom istinu.

Istinu veli gsp. Protić kada kaže da je protiv odluke bio samo gsp. Raguž a svi ostali za ,no kada sumiramo cijeli kontekst on daje sasvim drugačiju predodžbu situacije. Odluka "za" je bila samo da Općina uđe u korenspodenciju s Ministarstvom obrazovanja a nakon toga bude li ona pozitivna Općinsko će vijeće donijeti konačnu odluku ulazi li se u invensticiju ili ne. To je opetovano kazao i predsjednik Općinskog vijeća gsp. Oreški . Gsp. Kovačević je u međuvremenu morao a nije ,dostaviti sav materijal u kojemu se jasno preciziraju svi parametri ( financijska konstrukcija,odabir projektanta u slučaju pozitivne odluke te odabir najpovoljnijeg izvođača) na osnovu kojih će Općinsko vijeće uopće biti u prigodi donijeti zaključak na osnovu kojega se može krenuti u izradu investicije.

Sve te radnje su od strane gsp. Kovačevića bile zanemarene te je isti a u sklopu svojih ranijih navika u potpunosti zanemario Općinsko vijeće te iskoristio suglasnost Ministarstva obrazovanja da na svoju ruku prione izradi projekta. Obmanuo je ,izigrao i slagao kako predsjednika tako svo Općinsko vijeće izuzev gsp. Raguža koji je u startu bio protiv jer vrlo dobro zna na koji način gsp. Kovačević promišlja i djeluje, te je stoga zatražio najprije sav materijal iz kojega se da iščitati projekt.

Sve te činjenice vrlo bitne za postupke koji su se iz toga izrodili gsp. Protić je imao potrebu zanemariti i sakriti a podastrijeti samo jedan mali fragment koji ide u prilog Općinskom dvojcu.

Je li možda razlog taj što je pred same zadnje Lokalne izbore gsp. Kovačević i HDZ-e Općine naručio i za promidžbene svrhe platio 1200 komada "Požeške kronike "unutar koje su se veličali velebni uspjesti gsp. Kovačevića i HDZ-e počevši od kanalizacijske mreže pa sve do sustava vodovoda i Industrijske zone.Sam gsp. Raguž je dobio 5 primjeraka......ili je razlog dublji?

Ne želimo niti ćemo ulaziti u dublju analizu jer mi ćemo i nadalje zadržati pozitivno mišljenje o gsp. Protiću i nadati se iskreno da je došlo do lapsusa koji se događa i najboljima. I za kraj samo opetujemo, ova Oporbena petorka je vrlo stamena i nepotkupljiva,djelujemo isključivo na bazi činjenica i na dobrobit zajednice ulazeći i u najosjetljivije teme koje su dugo godina bile zabranjene i kao takve obavijene velom tajne.

Za ilustraciju gsp. Protiću ,budući da čitatelji portala 034 na području Općine to znaju,kada stavimo u komparaciju tjednik "Požešku kroniku" i portal 034 na bazi čitanosti uvjerljivo premoćno što se tiče čitanosti a još više povjerenja čitatelja u istinitost informacija "pobjeđuje" portal 034. Zašto je tako neka gsp. Protić sam izvuče zaključak a mi mu želimo i nadalje svako dobro i puno uspjeha u profesionalnom svijetu novinarstva u kojemu je On na neki način pionir ovih prostora.

Na koncu mala digresija u kontekstu novoga "velikog pothvata " gsp. Kovačevića ,u svezi nabavke traktora i silnih priključaka ( nadamo se da sada neće biti toliko nepokošene površine pa čak i kroz glavne ulice Jakšića uz nogostup) za potrebe Komunalnog odjela. Za isto je Općina osigurala 119 tisuća kuna ( 119000,00 kuna) . Ne kažemo da isto nije potrebno no je li bilo potrebnije od osiguravanja studentskih stipendija za sve redovne studente,od subvencioniranja prijevoza za srednjoškolce,od osiguravanja toplog obroka za svako dijete u školi itd. Čitali ste što čini gsp. Vlado Boban,načelnik Općine Velika? Ako niste prenosimo ukratko; Općina Velika je osigurala udžbenike za svu osnovno školsku djecu,studentsku stipendiju za svakog redovnog studenta, te subvencionirani prijevoz za sve srednjoškolce!!!.Uočavate razliku? Gsp. Boban prioritete postavlja sukladno savjesnom i odgovornom čelniku Općine,u skrbi za čovjeka i djecu koja su svagdje i uvijek prioritet. Gsp. Kovačević prioritete postavlja sukladno interesima kako sebe tako i skupine uz sebe. Uzima cipelarinu iako na nju nema pravo, ukida subvencionirani prijevoz za srednjoškolce,ograničava broj stipendija za studente ( a i ovo malo djeli djeci obrtnika) te dijeli tzv. nagradne plaće lokalnim službenicima po principu "pola mi vrati".Tu ne treba više komentara.

S poštovanjem,

Oporbena petorka Općine JakšićTagovi: jakšić, Općina, izgradnja

48 SATI NA 034PORTALU

.

Prinosi i kvaliteta pšenice su rekordni, no ratari su nezadovoljni cijenom

.

52 nova slučaja u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 129 osoba

.

Putujte sigurno i odgovorno

.

Otvorene prijave za natjecanje „Ljetna okućnica Lipika 2020.“

.

Jedan trgovački lanac Slavonki mora isplatiti štetu jer ju je zaštitar optužio za krađu koju nije počinila

.

U PSŽ je na posljednjem testiranju bilo 186 uzoraka te nema pozitivnih rezultata na koronavirus

.

HZJZ objavio: Ovo su građani koji ne moraju nositi masku

.

Danas moguće probijanje zvučnog zida Eskadrile lovačkih aviona HRZ-a

.

Korona ruši rekordne cijene nafte na svjetskim tržištima, pogledajte kakve su nove cijene u RH

.

Nova pravila na granici, donosimo detaljne upute HZJZ-a

.

Malinovac: Recept za najfiniji okus djetinjstva u liker verziji

Nikon D850 DSLR Camera i Nikon D750 DSLR

Potrebni ozbiljni radnici za rad u Švedskoj

NOVO! Antibakterijski i dezinfekcioni otirači

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Općina Kaptol objavila je javni natječaj za prodaju nekretnine

.

Struje danas neće biti .....

.

Policija zabilježila provalu u kuću, požar stana, prometne nesreće i mučenje životinja

.

Najviša dnevna temperatura između 23 i 27 °C

.

Veliki trgovački lanac odlučio besplatno dijeliti zaštitne maske svim kupcima koji ih ne budu imali

.

Ogroman interes za poticaje za električna vozila, ukupno 853 prijave

.

53 nova slučaja koronavirusa u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 132 osobe

.

U PSŽ trenutno 75 aktivnih slučajeva, 5 osoba je hospitalizirano

.

Na današnji dan 1958. godine planinarski dom ʺLapjakʺ dan na korištenje HPD-u ʺSokolovacʺ

.

Udruga Sirius Požega traži udomitelja za dvije male mace

.

Prilikom ulaska u zgradu Komunalca obavezno je korištenje maski za lice

.

KK HVIDR-a pobjednik Ljetne kuglačke lige Požega 2020.

.

Prvi slučaj zaraze koronavirusom i na području Pakraca

.

Požeški ronioci demonstrirali ronjenje posjetiteljima lipičkih bazena

.

Marko Milaković proslavio je mladu misu u rodnoj Župi sv. Barbare u Jakšiću

.

VIKEND: Rezultati pojačanih mjera u prometu, recidivistu izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 20 tisuća kuna

.

Vozač trakora na lijevom blatobranu vozio 16-godišnjakinju koja je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći

.

Krađa, požar, predaja oružja, pijani vozač s 2,91 promila...

.

Poruka iz Podcrkavlja: ʺNismo žarište i ne dopuštamo da nas se naziva čobanimaʺ

.

Može! Recept za čokoladni namaz koji možemo jesti čak i kada pokušavamo smršavjeti

.

Danas pretežno sunčano

.

Struje danas neće biti .....

FOTONALAZ

FOTKA DANA: U polju kod Jakšića